Ildevarslende tegn?

Leder

Håndslag nr. 2, 2013

I USA har en såkaldt whistleblower, Edward Snowden afsløret, at USA tapper samtlige internetudbydere, fra Google over Skype til Facebook for oplysninger, dvs. bruger du disse tjeneste står du i USAs kartoteker.

Og ikke nok med det. Dine venner og bekendte står der også. Forfatningsstridigt eller ej. Du registreres som aldrig før. Stasis kartoteker er det rene vand ved siden af det her.

Det er kendt, at efterretningstjenesterne har travlt og fra politisk hold endda nærmest har frit spil. Det gælder også den danske efterretningstjeneste, PET og FET. Eller næsten! For tilsyneladende finder den politiske top herhjemme det uheldigt at blive kigget efter i sømmene og forsøger med den netop vedtagne mørklægningslov at forhindre evt. ubehagelige lækager, der kunne tænkes at nå den brede offentlighed.

Billede th: Politiet registrerer demonstranterne ved antifascistisk demonstration i Århus

Lige nu er en lukket retssag mod en anden whistleblower, Bradley Manning gået i gang. Manning udleverede omkring 700.000 hemmeligtstemplede diplomatiske og militære dokumenter, som blev offentliggjort efterfølgende på WikiLeaks. Herved afsløredes grove krigsforbrydelser i Irak og Afghanistan.

Wikileaks-afsløringerne gav samtidig et enestående indblik i amerikansk og vestligt diplomati og bidrog til at afsløre den omfattende falske officielle propaganda, som drønes ud gennem medierne.

Livstidsdommen synes afsagt på forhånd selvom Manning rettelig burde fejres som en national helt. Der har forøvrigt været store demonstrationer til fordel for Manning med deltagelse bl.a. af den måske berømteste af alle whistleblowere, den nu 82-årige Daniel Ellsberg, der under Vietnamkrigen lækkede de såkaldte Pentagon-papirer, der dokumenterede den forbryderiske amerikanske krigsførelse i Vietnam.

Åbenhed og gennemskuelighed burde være idealet for enhver demokratisk sindet parlamentariker. Men meget tyder på at det blot er slagord der fremhæves i grundlovstalerne.

Det er stadig en skamplet, at de danske arkiver fra besættelsen ikke er tilgængelige for andre end en særlig klike af historikere, der for deres tjenester nyder stor politisk bevågenhed og økonomisk støtte.

Vi kalder dem »historiefrisører«. De forsøger med alle midler at skønmale samarbejdspolitikken. Det kræver at de minimerer modstandsbevægelsens reelle betydning samt at de fastholder at det nazistiske åg ikke var så slemt endda! I Danmark altså. Topnazisten Werner Best førte ikke den mareridtagtige politik, som andre undertrykte befolkninger måtte lægge ryg til. Agenten og nazisten, Duckwitz, beskrives som de danske jøders redningsmand.

Historiefrisørerne benytter nu nedbrændingen af Frihedsmuseet til at kræve dette erstattet af et såkaldt besættelsesmuseum. Modstandsbevægelses erfaringer skal endegyldigt lægges i mølposen. Herved åbnes op for nazismens genkomst, for fascisme som legalt ideologisk grundlag.

Danskerne skal måske vænne sig til at se heilende nazister på Rådhuspladsen, som forleden, hvor en lille gruppe under dække af ytringsfrihed førte sig frem under politiet beskyttelse. Pressen leverede villigt mikrofonerne til nazierne, som det er blevet dokumenteret på YouTube, mens de meget større moddemonstrationer nærmest blev fortiet.

Nazi er forbrydelse forklædt som politik. I den seneste tid er det dokumenteret, at det var nazister med den nu afdøde Marcel Schilf fra nazigruppen Blood&Honour som hovedmand, der bombede IS’ lokaler i Søllerødgade og dræbte antinazisten Henrik Christensen den 16. marts 1992. Nazi-terrormord har siden fundet sted i alle Danmarks nabolande og i langt de fleste europæiske lande.

Netavisen 23. juni 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne