Nationaliser den offentlige transport nu! Magten til folket!Af Brasiliens Revolutionære Kommunistiske Parti (PCR)

 

Hundrede tusinder brasilianere, mest unge, er gået på gaden med kravet om nedsættelse af de absurde buspriser og for gratis offentlig transport. Den offentlige transport i vores land er af ringe kvalitet, selvom den er en af verdens dyreste. 37 milllioner brasilianere er tvunget til at gå, fordi de ikke har penge til billetten.

Men dette er ikke en tilfældighed.

Offentlig transport er blevet privatiseret. I alle større byer er det et lille antal rige familier der ejer busselskaberne. De herskende indkasserer bestikkelse fra disse og til gengæld hæver de priserne hvert eneste år, ofte mere end inflationen og folket overlades til disse hajer. Mindretallet får, udover superprofitterne fra de høje billetpriser, også støtte fra kommune og stat. Derfor er løsningen, at den offentlige transport nationaliseres.

Men befolkningen lider også under nedlæggelsen af det Det forenede Sundhedssystemet (SUS) til fordel for mafia sundhedsplaner, at lærerne bliver underbetalt og at undervisning er blevet en vare. 

På landet stjæler monopolerne jorden fra de oprindelige folk og fra bønderne for at eksportere sojabønner, mens der er mangel på mad på arbejdernes bord. Og oven i dette, bliver vores olie også bortloddet til de multinationale for krummer.

Når folket går på gaderne for at kræve deres ret, siger regeringen, at der ikke er penge og sender militærpolitiet ud for at kaste bomber og skyde mod demonstranterne.

Ikke desto mindre har den føderale regering imødekommet FIFA, Den internationale Fodboldunions  interesser og har brugt milliarder på at bygge og renovere stadioner. Desuden bruger regeringen også skattepenge på at betale renter på gælden, der gør spekulanter rige, for at sikre støtte til bilindustrien og redde krakkede banker, som den panamerikanske millionær Silvio Santos eller playboyen Eika Batistas firma OGX.

Til arbejderne erterlades kun krummer. Brasiliens mindsteløn er blandt de laveste i verden, mens kapitalist bosserne tjener formuer.

Borgerskabets største medier, med Globo i spidsen, er også ansvarlige for den nuværende situation, fordi de støttede det militærdiktatur der torturrerede og dræbte hubdredevis af revolutionære brasilianere og spredte korruption over hele Brasilien.

Globo støttede også Collor, militærkuppet i Honduras og de imperialistiske krige mod Irak og Afghanistan. Den ønsker at Brasilien skal være USA’s baggård og forsvarer undertrykkelsen af den folkelige bevægelse.

Tilfældigvis er, udover FIFA, Rede Globo den der tjener mest på forbundsmesterskaberne og på verdensmesterskaberne. Derfor er det afgørende vigtigt, at demokratisere medierne.

Faktum er, at bourgoissiet, kapitalistklassen, rager alle rigdomme der produceres i samfundet til sig som sin ejendom, mens folkets flertal overlever på næsten ingenting, bor i slum eller som lejere. Når den voldsomme regn kommer, mister de den smule de ejer og mange mister også livet.

Det er også på grund af dette fallerede system, at der er 200 millioner på verdensplan der er arbejdsløse, heraf 75 millioner unge.

Sandheden er at ingen vil befri folket hvis det ikke selv kæmper. For at ændre situationen er løsningen derfor, at kæmpe og ikke bøje hovdet for de magtfulde. Uden kamp, ingen revolution og uden revolution, ingen ændring! PCR kæmper for en folkelig revolution og for socialisme!

Vi har fået nok af bossernes udnyttelse og misbrug af folket!

Vi kræver vores ret!

Folket er ikke dumt! Globo må gå!

Nationalisering af offentlig transport nu!

Juni 2013

Det Revolutionære Kommunistiske Parti (PCR)


PCR er ligesom Arbejderpartiet Kommunisterne medlem af den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer

 

Netavisen 22. juni 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne