Arbeit-Zukunft: “Profitskabt oversvømmelseskatastrofe i Mellemeuropa”


Omfattende regnskyl har fået   centraleuropæiske floder som Donau, Elben, dens biflod Saale og andre til at gå over alle breder. Følgerne af oversvømmelserne har været barske og ødelæggelserne mærkbare i Tekkiet, Ungarn, Bayern og Østtyskland. Som altid ved kapitalistiske naturkatastrofer betales den prisen af almindelige mennesker.


Imod kapitalismens egoistiske natur: Solidaritet og gensidig hjælp ved oversvømmelserne i Tyskland

Oversvømmelseskatastrofen kommer til at koste milliarder af euro i de ramte lande og områder. Kansler Merkel har lovet 100 millioner euro til genopbygningsarbejdet i Tyskland. Nogle af de ramte sætter deres lid til EUs såkaldte Solidaritetsfond, der skulle træde til i tilfælde af større naturkatastrofer.

Men kassen er tom, lyder det EUs budgetkommissær Janusz Lewandowski.
– Vi har ingen midler, i hvert fald ikke i Solidaritetsfonden. siger han ifølge spiegel.de.

Hvor regningen ender, er stadig usikkert.

De tyske marxist-leninister forlanger at det er kapitalen, som betaler – og at almindelige privatpersoner, håndværkere og småbønder, som rammes og hvoraf mange ser deres eksistensgrundlag forsvinde, holdes fuldstændig skadesløse.

De forlanger også, at arbejdsløse sættes ind i arbejder med at overvinde vandmassernes hærgen – til tarifmæssig løn

I en kommentar på nettet skriver Arbeit-Zukunft:

”Det er det globale profitsamfund, der er ansvarlig for den optrækkende klimakatastrofe og for nye faktorer, som hober sig op til en global miljøkatastrofe: Ekstreme vejrskift, tiltagende oversvømmelser, tørkeperioder og perioder med ekstrem kulde.

På verdensplan forårsager disse ekstreme vejrforhold ikke bare voksende økonomiske skader, men fører direkte til hundredtusinders død, mens andre millioner bliver klimaflygtninge.

I 2002 blev det højlydt forkyndt, at nu var århundredets oversvømmelse indtruffet. Det var et bedrag, som skulle antyder, at det var en engangsforeteelse. Der blev lovet hjælp og beskyttelsesforanstaltninger. År efter år kom der nye oversvømmelser, men af mindre omfang.

Men i 2013 kom så den seneste store oversvømmelseskatastrofe.”

Blandt årsagerne til ødelæggelsernes enorme  omfang nævnes flodreguleringer, tørlægning af moser og sumpområder, forsegling af landskaber og  hus- og fabriksbyggeri i områder, der er særligt udsat for oversvømmelse.

Arbeit-Zukunft bemærker, at det er muligt at forhindre katastroferne, men at kapitalismen med sin egoistiske natur, hvor det drejer sig om profitmaksimering, ikke er i stand til at beskytte befolkningen.

Men ikke mindst under de kapitaliske katastrofer viser menneskets sociale væsen sig, der sætter sig ud over dette snævre og indsnævrende sociale system:

“Albue-mennesket er et produkt af albue-samfundet, der fremmer alle former for egoisme, hensynsløshed, kræmmervirksomhed. Men selv i dette albue-samfund ofrer mange mennesker uden af spørge efter personligt udbytte tid, penge, kræfter, sundhed, og undertiden også livet, for sociale formål, for samfundet, for andre.”


Se hele artiklen (på tysk
)

Scheitern von Natur- und Hochwasserschutz der bürgerlichen Politik auf ganzer Linie

Netavisen 11. juni 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne