Støt de kæmpende i Tyrkiet

Hvad der begyndte som en fredelig demonstration mod regeringens planer om nedrivning af et grønt område, har udviklet sig til massive protester der har spredt sig til hele landet.

Politiet har taget brutale metoder i brug; demonstranternes telte er blevet brændt ned, dåse med tåregas er blevet affyret direkte mod personer, demonstranterne trænges op i gyder, metro stationer og bygninger hvor politet affyrer mere tåregas mod dem.

Regeringen sender sympatisører ind i demonstrationerne i civil påklædning hvor de optræder truende og voldeligt for at give politiet yderligere grund til at angribe. Utallige er blevet såret, nogle få har mistet livet og mange er blevet fængslet, andre er bare forsvundet. De nationale Tyrkiske medier forbliver tavse, af frygt for premierministeren og regeringen.

Hvem gør den slags mod sine egne borgere? Takket være sociale medier modtager vi billeder, opdateringer og videoer af hvad der virkeligt sker i landet. I modsætning til hvad regeringen officielt udtaler, er der ikke tale om en marginal gruppe af demonstranter. Det er fra mange forskellige samfunds grupper, men de ønsker alle det samme, respekt for basale menneskerettigheder.

De er også mine venner og familie, jeg er i kontakt med dem, ser deres billeder og optagelser, og får tåre i øjnene.

Vi sætter stor pris på og beundrer det Danske demokrati og vi ønsker kun det samme system i vores eget land.

Derfor vil vi som borger i Odense demonstrere Mr Erdogan’s administration og misbrug af sin magt til at undertrykke sine egne borgere. Vi vil gerne sige nej til vold og vi mener at vi kan vinde over den igangværende vold, undertrykkelse og magtmisbrug ved at støtte denne folkeoprør i Tyrkiet.

D. 8.6.2013 kl 14:00 vil vi så mange som mulig 100-200-300-400 samles foran Rådhuspladsen og læse nogle tale op efterfølgende vil vi marchere/bevæge os 3 og 3 fra Rådhuspladsen, gennem Vestergade, Kongensgade, Vestrestationvej, Fisketorvet og tilbage på Rådhuspladsen igen.

Her vil vi holde flere tale og holde 1 minuts stilhed for dem som mistede livet under demonstrationen i Tyrkiet.Vi vil opfordre folk til at støtte demonstrationen i Tyrkiet og kalde alle etniciteter for fælles front mod Diktatorisk styreform og vold. Efterfølgelig vil vi fredelig sprede hjem. Håber at i vil støtte os omkring dette.

Odense Banegård 8.6.2013 kl 12.00

Rådhuspladsen i København 8.6.2013 kl 14.00

Netavisen 7. juni 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne