Mørklægningsloven er vedtaget 

Fra demonstration mod den ny offentlighedslov 15. maj 2013

Med det forventede flertal er den ny offentlighedslov, med de mere passende navne ’mørklægningslov’ og ’lukkelov’ vedtaget. 85.000 mennesker skrev under imod den og en række spørgsmål til ministrene har vist – når de nødtvungent har svaret på dem – at en række, nu kendte, sager var forblevet mørklagt, hvis den nye lov havde været gældende.

Formålet med loven er helt klar: befolkningen skal leve i uvidenhed om de politiske beslutningers tilblivelse og forvaltningen af dem.

En række sager har afsløret, at manipulationer, fortielser og løgne er dagligdag. Fremover håber politikerne at slippe for at vi skal få indsigt i kommende rævekager.

At Troels Lund Poulsens departementschef blandede sig i Helle Thornings skattesag, at Peter Brixtofte forsøgte at påvirke et medlem af tilsynsrådet under behandlingen af Farum-sagen, at Mette Frederiksen holdt de reelle arbejdsløshedstal tilbage og mange andre skandalesager ville aldrig være kommet frem under den lov der nu er vedtaget.

Ingen vaklen i geledderne, flertallet af Folketingspolitikerne vil bare have arbejdsro og ingen utidig indblanding fra befolkningen. Det har de nu trumfet igennem.

De følger den herskende tendens i den imperialistiske verden til større kontrol, mindre ytringsfrihed, mere overvågning, mindre demokrati.

I USA er man et skridt foran i samme retning. Myndighederne har fået lov til at tjekke journalisters private telefonsamtaler og mail i jagten på embedsmænd, der udleverer fortrolige oplysninger. Kildebeskyttelsen er væk i håbet om at skabe tavshed. Jagten på whistleblowere er intensiveret både der og her.

Retssagen mod Bradley Manning er det helt aktuelle eksempel på kravet om tavshed og ro.

Læs også

Stop den ny offentlighedslov
Kommunistisk Politik 15. april 2013

Netavisen 4. juni 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne