Ad Helle-vede til

Kommunistisk Politik 5, 2013


Århus 1. maj 2013: Ryg og sure smileys til Helle Thorning Schmidt

En kvinde i en rød varmluftballon indså, hun var faret vild. Hun reducerede højden og så en mand på jorden. Hun gik lidt længere ned og råbte til manden:
– Undskyld, kan du hjælpe mig? Jeg har aftalt et møde med en veninde for en time siden, men jeg ved ikke, hvor jeg befinder mig!

Manden svarede:
– Du befinder dig i en rød varmluftballon ca. 30 fod over havet på 55º41´47” nordlig bredde og 10º12´47” østlig længde.

– Du må være tekniker, sagde kvinden.
– Det er jeg, svarede manden, men hvordan vidste du det?

– Tja, sagde kvinden, alt, hvad du har sagt, er teknisk korrekt, men jeg har ikke nogen anelse om, hvad jeg skal bruge oplysningerne til. Faktum er, at jeg stadig ikke ved, hvor jeg er. Det eneste, jeg har fået ud af din hjælp, er, at jeg er endnu mere forsinket.

Manden på jorden svarede:
– Du må være socialdemokrat.

– Det er jeg, svarede kvinden, men hvordan kunne du vide det?

– Det er enkelt. Du ved ikke, hvor du er, eller hvor du skal hen. Du er kommet op ved hjælp af varm luft. Du har indgået en aftale, som du ikke er i stand til at holde, og du forventer, at folk under dig skal løse dit problem. Faktum er, at du befinder dig i samme situation, som du gjorde, før du traf mig, men nu er det pludselig min fejl!

Her står vi så.

Regeringens optik ser kun arbejdsløse, der ikke gider arbejde. Derfor skal de fratages dagpengeretten, så de får et incitament til at tage arbejde på østeuropæiske vilkår. Velfærden sikres ved at underminere de fattiges eksistensvilkår for at give til de rigeste. Krigsforbrydelserne udvides til flere lande og kontinenter.

Status er, at opdeling af folketinget i en rød og blå blok er et akademisk spørgsmål, der ikke klarer lakmusprøven i realiteternes verden. Blokkene er smeltet sammen i enighed om EU’s nyliberale politik på alle felter og NATO’s – dvs. USA’s – dagsorden for en nyopdeling af verden med voldelige midler.

Det er også et faktum, at regeringen gik til valg med et klart signal om, at politikken skulle vendes. Der skulle udvises solidaritet med ’Underdanmark’. Her kan vi så meget passende vende tilbage til manden under den røde varmluftballon. Han har fattet, at projekt ’rød blok’ ikke dur!

Ifølge en meningsmåling står Socialdemokraterne med den laveste tilslutning, siden de blev valgt ind for første gang i 1890’erne! Regeringen er nede i kanvassen med en vælgertilslutning på nogle og halvtreds mandater, mens den ’blå’ partner står til mere end 100.

Fru Thorning-Schmidt: Det går ad Helle-vede til.

Fordi du fører socialdemokratisk politik – bundet til EU, euro, NATO og USA !

I situationen kan Enhedslisten sole sig i vælgertilslutning. De havde håbet på en Pia Kjærsgård-rolle, men er sat uden for døren. Berlingerens politiske kommentator erklærer, at gennem historien er Enhedslisten det støtteparti, der har haft den ringeste indflydelse.

Johanne Schmidt-Nielsen bør vurdere vælgertilslutningen i den manglende indflydelse. Når de får ’held’ til at hjælpe regeringen, bliver de straffet. Erfaringerne fra finansloven 2013 taler deres tydelige sprog.

Desværre ændrede Enhedslistens landsmøde ikke kurs. Partiet er stadig sikkerhedsnet for regeringen. I parentes skal det bemærkes, at ledelsens oplæg til selvstændig opstilling til EU-parlamentet blev afværget! Sandelig om ikke dette bevægelsernes parti var på vej til at slagte Folkebevægelsen mod EU på ’Listens’ alter. Skam få jer i ledelsen af Enhedslisten!

Hvad er så budskabet fra ’Listens’ landsmøde til manden under den røde varmluftballon? ”Stem på os til næste valg, så vi kan presse endnu hårdere!”

Det er en blindgyde! Glem det! Langsomt men sikkert finder ’Underdanmark’ udveje i folkelige manifestationer, alliancer, der sætter sig til modstand – inspireret af lærernes OK-kamp.


Netavisen 16. maj 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne