Apropos Enhedslistens landsmøde

Af fsk

I det øjeblik Enhedslisten begynder at lytte til sine vælgere og begynder at overholde sine egne løfter om ikke at holde hånden over en regering der fører borgerlig politik – i det øjeblik er der kun en mulig konsekvens, nemlig at Enhedslisten opgiver positionen som parlamentarisk grundlag for SRSF-regeringen.

Den kan markere dette med en symbolsk fremsættelse af en mistillidsdagsorden i folketinget med baggrund i sammenbruddet for den økonomiske dagsorden – eksemplificeret med misvækstpakken og nedskæringer i dagpenge, SU og kontanthjælp og fleksjobordninger og sygedagpenge mv..

Alle ved at der er en lang tradition for at valgkamp med valgflæsk i rigelige mængder og realpolitik traditionelt foregår i to helt forskellige verdener. Valgkampen henvender sig til almindelige mennesker for at lokke dem til at stemme mod egne interesser, mens politikken styres fra lukkede direktionsgange.

Sådanne underlige foreteelser prises som demokratiske traditioner. Det kan der sættes store  spørgsmålstegn ved. De er faktisk rådne og aldeles udemokratiske.

Alle kender disse tendenser og alle kender politikere, der dækker sig under EU diktater eller ”helt nye” situationer. I den politiske virkelighed i Danmark er det gennemgribende hykleri arbejdsbetingelsen i folketinget.

Hvornår er Nok nok for Enhedslisten? Der er skærpede situationer hvor holdninger kommer så klart og konkret til udtryk, at diskussionen må slutte og der rent faktisk må drages en konsekvens.

Ved ikke at tage en sådan afstemning konkret, men blot fifle udenom, holder Enhedslisten fortsat hånden under en regering, som har mistet befolkningens og egne vælgeres tillid.  

Drop unyttige taktik spekulationer om finanslov og kommunalvalg – eller om SRSF-regeringen bliver siddende uden Enhedslistens som grundlag, eller om den går af eller udskriver valg.

Det handler om at det er på høje tid at sige fra overfor at være alibi for et regeringsprojekt der fører en 100 procent reaktionær liberalistisk politik, vendt mod den almindelige befolkning, både  med og uden arbejde.

Nok er nok ! Enhedslistens landsmøde valgte fortsat at støtte svineriet et år mere.

Se også

Enhedslisten kan ikke vælte regeringen: Et digt

Netavisen 21. april 2013

Netavisen 28. april 2013