Garanti for profit, ikke for jobsFørste del af Vækstplan.dk er vedtaget af regeringen og blå blok


Mens antallet af nye arbejdspladser blæser i vinden skaber Vækstplan.dk med garanti større profitter til kapitalen og en forringelse af folkesundheden

Fra demonstration 13. marts 2013 i København, arrangeret af Solidaritet eller Frit fald

 

Planen indeholder bl.a. støtte til husejere gennem genindførelse af den såkaldte boligjobordning, afgiftslettelser for erhvervslivet på emballage og fjernelse af afgifter på sodavand.

Pengene til diverse gaver til erhvervslivet tages fra de uddannelsessøgende og kontanthjælpsmodtagerne bl.a. gennem de ’reformer’ der blev vedtaget torsdag. 

Det store dække over omfordelingen hedder ’jobskabelse’. Men både Corydon og Vestager udtaler sig i dag i vage vendinger om den konkrete effekt.
Margrethe Vestager svarer avisen.dk på spørgsmålet om planen vil give arbejdspladser:

”Det ved jeg ikke. Jeg tror, det giver nogen, men jeg tror ikke, at det er det, der er den kæmpestore drivkraft her…men bedre vilkår for virksomhederne giver flere job”.

Mens udsigten til de nye jobs er en påstand uden hold i virkeligheden, kan vi være sikre på, at Vækstplan.dk giver større profitter til kapitalen. Profitter der er taget fra uddannelsessøgende, kontanthjælpsmodtagere og offentligt ansatte.

Planen vil også med sikkerhed forringe folkesundheden. Afgifter på sodavand fjernes helt og alle kendte fakta, undersøgelser og ekspertvurderinger forbinder prisen på sodavand med forbruget. Billigere sodavand betyder mere sodavand. Mere sodavand betyder flere tomme kalorier.

Dårlig kost og fedme rammer skævt samfundsmæssigt set, så fjernelsen af afgiften giver både penge til producenter og detailhandel, mens den er et bevidst sats væk fra forebyggelse og fælles ansvar for et sundt liv.


Se også

Læg Vækstplan.dk ned!

Stæk regeringen

Netavisen 22. april 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne