”Ungdomsfjendsk regering”: Stor vrede over SU-nedskæringer

De studerende har protesteret massivt mod den SU-reform, der nu er indgået forlig mellem de tre regeringspartier og hele blå blok om. Men protesterne er overhørt. De vil imidlertid ikke stoppe.


Fra de massive SU-protester 28. februar 2013

Facebook-siden for Studenterrådet i Århus’ facebook-side kommenterer den SU-aftale, som torsdag blev indgået mellem alle folketingets nyliberale reformpartier sådan:

”Så rammer reformen endeligt, nu endnu hårdere det oprindelige forslag. Det er en glorificeret spareøvelse forklædt som reform der skulle hjælpe os igennem.

Men den køber Studenterrådet ikke!

Hvis man skal få studerende hurtigere igennem bliver man nød til at investere i uddannelse og altså ikke tvinge dem til at arbejde mere ved siden af.”

Helle Thornings,  Margrethe Vestagers og Annette Vilhelmsens totalt utroværdige flok har ikke bafe rettet et hårdt slag mod ungdommen, men  overtrådt deres eget regeringsgrundlag, der lovede, at der ikke ville ske forringelser af SU’en.”

Nu forringes SU’en med 2.2 milliarder, der foræres som skattelettelser til erhvervslivet og til boligejerne. SU for hjemmeboende reduceres til et niveau som børnechecken.  Grundbeløbet vil være 839 kr. om måneden

Se

OVERSIGT: Det betyder SU-reformen for dig
Elev- og studenterbladet MOMENTUM

Den 28. februar gennemførte en samlet elevbevægelse de før lærerlockouten største protester mod SRSF-regeringen, da 25.-35.000 uddannelsessøgende protesterede på Køebnhavns Rådhusplads og foran Christiansborg.

Folketingsflertallet har valgt totalt at overhøre protesterne  - og tilmed gjort det endelige resultat endnu værre end det oprindelige forslag. Samtidig gennemfører det samme folketingsflertal af regering og regeringsalternativet en kraftig beskæring af kontanthjælpen for de 25-30-årige. Både SU- og kontanthjælpsnedaskæringer er et slag i ansigtet på en ungdomsgeneration, der i forvejen lider under krise og mega-arbejdsløshed.

Danske Studerendes Fællesråd stemplet regeringen som ungdomsfjendsk.

Formanden Jakob Ruggaard siger til Ritzau:

– Det er en ungefjendsk regering, der gør os dummere fordi det er nedskæringer, som fører til ufleksible studier og dårligere studerende.

– Jeg er rystet over at skulle opleve så historiske nedskæringer på SU-området fra den her regering.

– Jeg tror ikke, der er nogen, der kan bilde sig selv ind, at en nedskæring på 2,2 milliarder kroner ikke har massive konsekvenser for studerende i Danmark.

Jakob Ruggaard peger på, at reformen vil sænke det faglige niveau ved at bruge en økonomisk pisk til at presse de studerende hurtigere igennem og samtidig vil have som konsekvens at flere opgiver deres uddannelse.

Ikke mindst blandt dem med den dårligst stillede baggrund, og dermed vil den sociale ulighed øges.

Vreden vil udløse nye protester mod SU-reformen og den øvrige asociale reformpolitik. Netværket af elev- og studenterorganisationer, der stod bag den landsdækkende demonstration sidst i februar, bebuder en plan for nye aktioner.

De må samordnes med de øvrige protester mod de nyliberale reformer, der alle er en del af den samme fjendske politik i Vækstplan.dk.

Se elev- og studenternetværkets facebookside

Nej til SU-nedskæringer


Se også videoerne fra SU-protesten 28. februar fra KPnetTV

Kæmpedemonstration mod SU-nedskæringer 28. februar 2013

Interview med Jakob Ruggaard, Danske Studerendes Fællesråd

Interview med Morten Ryom, Erhvervsskolernes Eleveorganisation

Se også

DKU: Ungdomsorganisationerne må på gaden
Netavisen 18. april 2013

11.000 mangler praktikplads: Hvor er vores læreplads?  – I spilder vores tid

Kommunistisk Politk 4, 2013

Se også KP’s artikelserie om Generation 2000+

Generation 2000+ og deltiden

Netavisen 19. april 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne