Nye masseprotester to år efter ’Bahrains forår’ Al-Kawaja sultestrejker igen

Opdateret 16. februar


Der kæmpes stadig – her demonstration på 2 årsdagen for ‘Bahrains forår’

På toårsdagen for ’Foråret i Bahrain’ demonstreres der igen i Bahrains gader. En 16-årig dreng blev skudt ned og dræbt og i fængslet sultestrejker Al-Kawaja igen.

Se
The video that stunned Bahrain on its uprising’s anniversary
France 24

Det politiske forår i Bahrain blev ikke hyldet af de vestlige kræfter, men brutalt slået ned ved hjælps af Saudi Arabiens hær. Dertil var styret i Bahrain en alt for nær allieret der bl.a. huser USA’s 5. flåde.

Al-Kawaja, der er dansk statsborger, er dømt til livsvarigt fængsel for at have været med til at organisere kampen for demokratiske rettigheder i Bahrain.

Kvinde død på grund af regimets brug af tåregasNy uro ved teenagers begravelse –

Tåregas spredtes under demonstrationerne og i boligkvartererne. Her døde den 36-årige kvinde Meena Sayed Mahdi Sayed Abdullha i fredags, da der blev kastet dødelig tåregas ind i hendes hus.

Se Occupy Wall Street facebook om Bahrain-regimets brug af tåregas
her

Ved den dræbte teenager Hussein al-Jaziris begravelse lørdag skød politiet igen tåregas mod hundreder af unge, der kastede med sten.

Det sunni-muslimske kongediktur i Bahrain er som de øvrige araabiske konge- og sheikdømmer intimt forbundet med den amerikanske imperialisme og støtter sunni-politiske partier som Det muslimske broderskab i hele regionen – og Qatar og Saudiarabien bevæbner islamistiske terrorgrupper i lande som Syrien og Libyen.

Demonstraterne kræver demokrati. Religiøst er flertallet af befolkningen shi’iter. Regimet beskylder oppositionen for at være agenter for Iran, som det påstår har stået bag protesterne.

Ved at stemple hele oppostionen som redskaber for Iran søger regimet og dets arabiske og imperialistiske støtter at afvise kravet om demokratiske forandringer.

Kampagne for løsladelse af Al-Kawaja

På Facebook er der organiseret en gruppe der arbejder for Al-Kawajas løsladelse, her kan man bl.a. læse om hvad befolkningen kæmper for Bahrain:

Revolution for:

* Frihed
* Retfærdig fordeling af rigdomme
* Kamp mod korruption
* En valgt regering
* Stop for den tilfældige og racistiske indfødsretspoliti, der har til hensigt at ændre Bahrains befolkningsmæssige sammensætning
* Adskillelse af lovgivende, dømmende og udøvernde magt

Gruppen spørger – og giver selv svar:

“Hvad er Obama-administrationens holdning til hvad der sker i dette land? Obama-administrationen støtter regimet i Bahrain med penge, våben og mørklægning i medierne i dets intersse.”

Se mere på facebook om kampagnen for løsladelse af  Al-Kawaja og situationen i Bahrain her

Læs også

Bahrain og Al Khawaja
Kommunistisk Politik 9, 2012

Netavisen 15. februar 2013