Folkebevægelsen mod EU: Nyt EU-budget leverer ikke løsninger

 

Helle Thorning Schmidt ville fremstå som den store forkæmper for en dansk ‘EU-rabat’. Den var allerede brugt i finansloven. Hun fik den som ventet. Danmark betaler fortsat milliarder til EU-budgettet mere end der kommer igen. Thorning imponerer ingen – og Folkebevægelsen mod EU’s parlamentsmedlem vil stemme imod budgettet.


Thorning: Forventet rabat

Aftalen om det flerårige budget viser at EU ikke er i stand til at levere løsninger i en krisetid, men i stedet fokuserer på at fortsætte EU-systemets ineffektive gang, mener MEP Søren Søndergaard.

Sondergaard konstaterer:

– Som jeg havde forudsagt, så fik Helle Thorning sin rabat. Problemet er bare, at det er en dråbe i EU-budgettets hav af forkerte prioriteringer. Topmødet kunne have brugt lejligheden til at tage et opgør med et ineffektivt og på mange punkter direkte skadeligt EU-system. I stedet fortsætter man i den gamle gænge, lyder vurderingen fra Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– De store tabere er de 26 millioner arbejdsløse i EU og de 120 millioner, som lever under EU’s officielle fattigdomsgrænse. Det er slet ikke et budget, som leverer løsninger for den brede befolkning. Det ville nemlig have krævet et opgør med de milliarder, som spildes på landbrugsstøtte og strukturfonde. Milliarder, som kun har til formål at holde EU sammen.

– Når budgettet kommer til afstemningen i parlamentet, så stemmer jeg imod. Og det vil jeg også opfordre de øvrige EU-parlamentarikere til at gøre. Der er ingen grund til at kaste gode penge efter dårlige, slutter Søren Søndergaard.

Netavisen 9. februar 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne