Fey-Kurd: Vi fordømmer likvidering af 3 kurdiske kvindelige politikere i Paris på det kraftigste

Af Fey-Kurd

Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark (FEY-KURD) fordømmer drabet på 3 kurdiske kvindelige politikere på det kraftigste.
Som danske medier har også afdækket i torsdags, blev tre kvindelige kurdiske politikere onsdag den 9. januar dræbt på grotesk vis i den franske hovedstad Paris. De tre politiske aktive kvinder har i mange år kæmpet ihærdigt for kurdernes rettigheder og for demokrati og fred i Tyrkiet.

Demonstration lørdag den 12.01.2013
Tidspunkt: kl. 13
Sted: Vesterbro Torv, hvor vi så vil bevæge os mod Rådhuspladsen.

De tre kvinder var Sakine Cansiz, medstifter af Kurdisk Oprørbevægelse PKK, Fidan Dogan, Medlem Kurdisk National Kongres (KNK) fra Paris og Leyla Söylemez, politisk aktivist. De tre kvinder blev fundet døde på Kurdisk Informationsbureauets kontor i Paris onsdags nat af en journalist, som i flere timer havde prøvet at komme i kontakt med Sakine Cansiz.

På lige fod med alle kurdere i hele verden tager vi som FEYKURD stærkt afstand fra denne umenneskelige handling og betragter attentatet mod kurdiske politikere som et forsøg på at svække det kurdiske diplomati og kurdernes ihærdige kamp et frit og ligeværdigt liv. Det er endvidere betænkeligt at attentatet finder sted netop i en tid, hvor fredsforhandlingerne mellem den tyrkiske stat og den kurdiske oprørsbevægelse for nylig er igangsat. Attentatet er desværre medvirkende til at kurderne endnu en gang sætter spørgsmålstegn ved Tyrkiet reelle intentioner for en fredelig løsning af konflikten. Kurdernes skepsis vokser, især når den tyrkiske ministerpræsident skynder sig til at påpege en intern konflikt hos kurderne som motivet bag attentatet frem for at fordømme episoden.

Hvem der står bag drabet er stadig uklart, men vi herboende kurdere vil kampe indtil mordere og deres bagland står til ansvar for deres brutale gerninger mod kurdiske folk og deres politikere. Kurdernes kamp om fred og frihed har indtil videre kostet tusinder livet, heriblandt de 3 kurdiske kvinder. Vi kurdere vil dog aldrig opgive vores kamp om at ytre os på vores sprog, bevare vores kultur og historie, kæmpe for vores modersmål. Det sidste attentat er endnu et eksempel på at kurderne netop er dem, der er udsat for terrorhandlinger og ikke terrorister, som de ellers ofte bliver dømt for.

Alle kurdere og deres venner over hele verden har siden attentatet protesteret denne umenneskelige handling mod de tre kvindelige aktivister. FEYKURD arrangerer ligeledes et protestoptog, som finder sted lørdag d. 12. januar kl. 13:00 fra Vesterbro Torv til Rådhuspladsen. Desuden arrangeres der en mindeceremoni i Dansk Kurdisk Kulturcenter´s lokaler på adressen Victoriagade 16C, 1665 København V.

Det bør være enhver kurderes pligt at vise solidaritet med de omkomne samt vise sin fordømmelse. Endvidere opfordrer vi de demokratiske kræfter i landet til at støtte kurderne i deres kamp om et demokratisk og ligeværdigt liv henholdsvis i Europa og i Kurdistan.

Med venlig hilsen
FEY-KURD [Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark, bestående af Dansk Kurdisk Kulturcenter, Foreningen for Kurdiske Studerende og Akademikere (FOKUS- A), Kurdisk Kvinde Forening, Kurdisk Ungdom, Hillerød Kurdiske Kulturforening, Holstebro Venskabsforening, Kurdisk Forum, Dansk Kurdisk Arbejdsgiver Forening (DKAF)]

Begivenheden er også her på facebook
I denne vigtige tid er tre kvindelige kurdiske politikere blevet dræbt i Paris. Vi tager meget afstand fra sådanne umenneskelige handlinger og håber, at verdenssamfundet kan se den uretfærdige behandling af kurderne over hele verden.

Derfor opfodre vi hele vores folk og støtter af den kurdiske sag til at støtte op om protestdemonstrationen på lørdag.

Invitere alle i kender og lad i fællesskab vise verden, at kurdernes kamp for fred, frihed og demokrati ikke er forgæves.

Billede fra Rådhuspladsen 12.01.2013

Netavisen 12. januar 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne