Arbejdsløse aktionerer i Odense

Fotos: KP

Fredag aktionerede arbejdsløse landet over ved jobcentrene mod regeringens brutale nedskæringer på dagpengene. Beskæringer der koster dyrt for dem der umiddelbart rammes, men også samtidig skal medvirke til at øge usikkerheden hos alle der er i arbejde. Der er et hårdt pres på alle fronter for at øge villigheden til at acceptere lønnedgang og dårligt arbejdsmiljø uden at kny.

Netværket ‘Solidaritet eller frit fald’ tog initiativet.


Fra aktionen i odense

Kravet der blev stillet landet over var, at regeringens forringelser af dagpengene skal rulles tilbage, og der skal skabes jobs til de arbejdsløse.

»Politikerne lader de arbejdsløse betale for krisen, selvom det ikke er deres skyld, at der er arbejdsløshed. Regeringen må tage fat på arbejdet, droppe de luftige lappeløsninger og lave reelle forbedringer for de ledige. Der skal investeres i nye grønne job, i bedre velfærd og andet, der skaber værdi for os alle sammen og sikrer jobs. Indtil da er der brug for en længere dagpengeperiode, så ingen falder ud, og der er brug for en kortere optjeningsperiode for at blive berettiget til dagpenge.«

På Fyn vil omkring 3500 miste dagpengene d. 1. januar i det nye år. Heraf ca 1500 i Odense. Her indkalder netværket til videre samling og aktioner.

Der er møde d. 12. december kl. 16.30 i Ungdomshuset Nørregade 60 hvor byens arbejdsløse opfordres kraftigt til at møde op.

Netavisen 8. december 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne