Stop Israels kriminelle bombardementer og aggression mod  Gaza!

Af Arbejderpartiet Kommunisterne


Synspunkt

APK

De massive israelske luftbombardementer af Gaza har allerede kostet mange menneskeliv, indbefattet mange børn og babyer, og forårsaget omfattende ødelæggelser. 75.000 israelske reservister er mobiliseret til invasion og krig. Konsekvenserne vil være uhyggelige, hvis Israel ikke stoppes.


Fra protestdemo mod den israelske nOperation Cast Lead i Gaza 2008-09

Operation “Pillar of Cloud”  kan ligne starten på en ny kriminel aggressionskrig som det forrige felttog ind i Gaza – den såkaldte Operation Cast Lead i december 2008- januar 2009, der på tre uger kostede 3000 civile palæstinenseres liv.

Hvor det fører hen – om det er forspillet til en endnu større konflikt i Mellemøsten, til en mere omfattende krig, der vil inddrage Libanon, Syrien og måske Iran  – eller hensigten simpelthen er at sikre højrefløjens genvalg i Israel – er ikke klart endnu. Der bliver leget med ilden og konsekvenserne kan blive skæbnesvangre.

Den israelske fredsaktivist Uri Avnery fra Gush Shalom siger:

’Benjamin Netanyahu og Ehud Barak har for anden gang i træk besluttet, at der skal afholdes valg i Israel i skyggen af en krig i Gaza. Den våbenhvile, som allerede var ved at skabe stabilitet, er brudt og slået i stumper og stykker. Beboerne i det sydlige Israel, som lige var begyndt at ånde frit, er sendt direkte tilbage til luftalarmer og beskyttelsesrum.

Regeringens mål er opnået for en pris af store lidelser på begge sider af grænsen: De sociale spørgsmål, som truede med at komme i forgrunden ved dette valg, er blevet skubbet til side og fjernet fra valgkampagnen.”

Israel har således udløst en velkalkuleret aggression. Den zionistiske stat spekulerede i den palæstinensiske reaktion på den ulovlige og provokatoriske likvidering af Hamas’ militære leder Ahmed Jabari til at kalde sig selv et ’offer for palæstinensiske aggression’.

 EU og EU’s udenrigsministre – indbefattet den danske Villy Søvndal – var straks og koordineret ude og sige, at Israel ’har ret til at forsvare sig mod palæstinensiske raketter’. Det er ikke det, der er tale om. Der er tale om en ny nøgen og kriminel israelsk aggression mod et af Israel besat, fordrevet, undertrykt og brutaliseret folk

Villy Søvndal, den danske regering og EU solidariserer sig med aggressoren, samtidig med at de taler om palæstinensernes rettigheder og udtaler en spag kritik af den fortsatte israelske bosættelsespolitik.

De undlader at fordømme Israels pirateri og massakrer på nødhjælpsskibene til Gaza, selv om det indlysende strider mod international ret. Og som et toppunkt af hykleri indgår EU handelsaftaler med Israel, som reelt præmierer Israels folkeretsstridige bosættelsespolitik.

Se
EU støtter israelsk besættelse med handelsaftale
Af Mette Hædersdal Nielsen, Poliitken 15.11.2012

APK opfordrer til at udvikle og støtte stærke protester mod den ny israelske aggression, der vil få dybt alvorlige konsekvenser i mange retninger, såfremt den ikke stoppes nu!

STØT GAZA! March fra Rådhuspladsen til Christiansborg torsdag den 22. november kl. 17
PalUng


Stop Israels kriminelle aggression mod Gaza!

Ophæv handelsaftalen og Israels begunstigelser i EU!

Fordøm  apartheidstaten! Boykot Israel!


Se også om massakren på Gaza 2008

Stop Israels statsterrorisme i Gaza NU!
Demonstration ved den israelske ambassade 4. januar 2009

Stop massakren i fangelejren Gaza
Tale af Lars Grenaa ved den israelske ambassade 4. januar 2009

Stop løgnene! Stop terroren!
Tale af Lars Grenaa ved den amerikanske ambassade 17. januar 2009

Og senere

Stop Apartheid-Israel!
Kommunistisk Politik 2, 2010

Morderstaten Israel dræber ubevæbnede nødhjælpsaktivister
Netavisen 31. maj 2010

Netavisen 17. november 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne