Krigsforbrydernes fiasko: Den tabte krig i Afghanistan

KPnet
Kommentar

Den 7. oktober var det nøjagtig 11 år siden, USA indledte den ulovlige aggressionskrig mod Afghanistan. Og 11 år senere kan det konstateres, at den har været en fiasko for krigsforbryderne i USA og NATO, som startede og har fortsat den – med den danske regering som trofast deltager.

Obama-dukke afbrændes under protest i Kabul

Ved årsdagen har Den internationale Krisegruppe (ICG) udsendt en rapport, der understreger, at den NATO-indsatte afghanske regering med stor sandsynlighed vil bryde samme, hvis krigsalliancen følger planen og trækker alle kamptropper ud i 2014.

Se
Frygt for afghansk sammenbrud efter 2014
Information

Tilbagetrækningen er allerede i gang. Og Vestens nederlag i den afghanske krig er en kendsgerning, selvom krigsmagterne søger at kamuflere det som en planlagt manøvre, fordi den afghanske marionetregering og dens militær og politi angiveligt vil være klar til selv at stå for ’sikkerheden’ i landet.

NATO’s generalsekretær Anders Fogh Rasmussen har over for avisen The Guardian erklæret, at tilbagetrækningen kan blive fremrykket.

Den stærkeste modstandsgruppe Taliban udtaler i en erklæring ved 11-års dagen for starten på krigen og besættelsen:

– Efter 11 års konstant terror, tyranni og kriminelle handlinger flygter de (USA og Nato, red.) nu ud af landet i vanære. Med hjælp fra Allah, den almægtige, vil det afghanske folk besejre USA og Nato.

Krig for regimeskift uden mandat og baseret på løgn

Alle de store krige for regimeskifter i dette århundrede i løbet af den uafsluttede ’krig mod terror’ strider mod international lov og har i øvrigt ikke noget mandat for FN. Og alle er de indledt på løgn.

Invasionen af Afghanistan fandt sted på baggrund af angrebet mod USA 11. september 2001. Påskuddet var at fange Osama bin Laden som bagmanden. Men i stedet væltede man den siddende afghanske regering, indsatte sin egen marionet og har holdt landet besat siden.

Om Osama bin Laden stod bag terroren den 11. september er ikke klarlagt. Den officielle amerikanske forklaring om begivenhederne er draget kraftigt i tvivl. En retssag havde været nyttig. Men uanset hvem der stod bag 11. september 2001, så var det ikke den daværende afghanske regering.

Taliban-regeringen førte ikke krig mod USA. Den tilbød endog hele to gange at udlevere bin Laden til retsforfølgelse i USA, hvilket Bush-regeringen afslog.

Den efterfølgende krig for at installere et lydregime og sikre sig kontrol med det strategisk afgørende Afghanistan i kampen om centralasien har hele vejen fra start til den slutning, der nærmer sig, været kriminel og krigsforbryderisk, i åben strid med folkeretten.

Nu er det afghanske folk endnu en gang i færd med at kaste aggressorerne ud. Sidste gang var det revisionistiske og pseudosocialistiske Sovjetunionen, der måtte se sig slået. Denne gang er det USA og NATO.

Der vil stadig mangle et retsopgør med krigsforbryderne, der er ansvarlige for krigen og fortsættelseskrigene i Irak og Afghanistan – fra ekspræsident Bush og hans administrationen til de nuværende krigsførende regeringer og NATOs forlængede generalsekretær.

Krigsforbrydelser forældes aldrig.

Netavisen 8. oktober 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne