Oktober på Vester Fælledvej åbner dørene

Den nye Oktoberbutik på Vester Fælledvej 1B i København åbnede med et brag af et indvielsesparty lørdag den 8. september.

David Rovics ved åbningen af Oktober-butikken på Vester Fælledvej 8. september 2012 David Rovics

Der var høj stemning, glade ansigter og god musik, da det ny medie- og kulturcenter Oktober åbnede på Vester Fælledvej på Vesterbro – lige ved teatret Den Sorte Hest og overfor den nui nedlagte procelænsfabrik Bing & Grøndal.

 Det rummelige forlokale i den ny butik

Den fremragende amerikanske protestsanger David Rovics var med til at kaste glans over åbningen med sine aktuelle og hårdtslående sange – under det berømte maleri 18. maj 1993 af maleren Jørgen Buch, som pryder endevæggen i det nye store forlokale, der kan rumme mere end et halvt hundrede mennesker til møder og arrangementer.

 Trængsel hele eftermidagen …

Over 100 festklare deltagere var forbi for at ønske held og lykke med det nye projekt, der er kommet til efter måneders hårdt arbejde med at istandsætte et gammelt Vesterbro-værtshus og forvandle det til et nyt hjem for Oktober Forlag, Galleri og Bogbutik, KPnetTV, Lokalradioen Station 2000 og diverse organisationer.

  Snak under Lenin-portrættet

 … og plads til en nyfødt på hele 9 dage: Han hedder Bjørn

Udover rum til radio, TV og trykkeri er der også adgang til en dejlig gårdhave og borde og bænke sat op på fortovet uden for bogbutikken, der foreløbig vil have åbent for kunder tirsdag og torsdag 13-17 og lørdag 11-13.

 Legepladsen i gårdhaven

 Cafebord til Vester Fælledvej

APKs tidligere formand Dorte Grenaa bød velkommen til den ny butik og understregede håbet om at den blev et udgangspunkt for en ny enhed imod den nedskæringspolitik, den nuværende ‘røde’ regering har overtaget fra den tidligere blå

 Der var fuldt blæs på Røde Horn Trio

 


Rygmærkerne var der …

Gerd Berlev, der har været en hoveddrivkraft i at få projektet op at stå fortalte om alle de kommende aktiviteter, mens hun opfordrede til at bruge stedet og dets mange muligheder.

  Helge Larsen fra Kunstnere for fred med egne sange

Det blev nødvendigt med nye lokaler for Foreningen Oktober, da den hidtidige butik i Egilsgade på Islands Brygge blev hårdt medtaget af oversvømmelsen den 2. juli 2011. Ødelæggelserne var omfattende.

Med beslutningen om at flytte til Vesterbro og samtidig få butikken til at fungere i et nyt og bredere regi er der åbnet for et nyt spændede kapitel i den revolutionære kulturhistorie i København.

Netavisen 9. september 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne