Verden er i krig – Danmark er i krig

Behovet for en stærk fredsbevægelse er større end nogensinde. I Århus planlægges fredsfstival d. 26. oktober i Sølystgades Beboerhus. Hovedfokus bliver USA’s verdensomspændende krig og kampen for fred. Læs uddrag af invitationen til at være med i forberedelserne.

Kommunistisk Politik 17, 2012


Plakaten fra sidste års fredsfestival

Verden i dag

Vi er i dag i Danmark gjort til part i en verdensomspændende krigspolitik. Efter terrorangrebet på World Trade Center 11. september 2001 har USA ført en aggressiv og uhæmmet imperialistisk krigspolitik.

Under dække af ’krig mod terror’ gik krigen om verdensmagten, olie, råstoffer og markeder ind i en ny og farlig fase.

Vores politikere hægtede os fra første færd på den aggressive udenrigspolitik og Danmark har været en del af både krigen mod Afghanistan, mod Irak og mod Libyen.  Alt sammen pakket ind i pæne omskrivninger som ’støtte til civilbefolkningen’, ’humanitær krig’ osv.

Aktuelt er vi nu deltager i endnu en konflikt, – spillet om magten i Syrien. Gennem medlemskabet af NATO, som trofast allieret til USA og gennem regeringens støtte til ’Syriens Venner’ er Danmark en part i en ny krig, denne gang – indtil videre – ført pr. stedfortræder og som borgerkrig. Men stadig som et led i kampen om jordens ressourcer.

En krig anstiftet af USA og dets allierede, bl.a. Tyrkiet og Saudi Arabien.

Danmark har som medlem af ’Syriens Venner’ sin egen rolle i krigen og vores regering bør trække sig fra denne krigsophidsende alliance.

Hvis vi tolker stormagternes planer tyder alt på, at næste mål for krigsmagerne, udover Syrien, er Iran. Bliver styret i Syrien væltet og afløst af et USA-venligt står Iran med en allieret mindre og vejen er banet for endnu en krig.  

Israel og USA truer direkte med atomangreb på Iran og der vil være en reel risiko for at  situationen kan udvikle sig til en egentlig verdenskrig, da også Kina og Rusland har store strategiske interesser i området.

Der står meget på spil og klodens beboere har ingen brug for krig og magtkampe mellem supermagter. Tværtimod har vi brug for fred og sikkerhed til at opbygge vores tilværelse.

Kan krigen stoppes?

Propagandakrigen er en meget væsentlig del af krigsstrategien. Der postes milliarder i at holde løgnene ved lige. Vi skal gå i krig af ’humanitære årsager’, vi skal vælte en diktator når USA har brug for større kontrol osv osv.

Kan vi verden over bryde mediernes monopol, få sandheden frem og samle os til protester mod krigen, kan vi nå langt.

Vi inviterer jer til enten at deltage i forberedelsen af Fredsfestival Århus 2012 eller komme med jeres bidrag til den på selve dagen, samt selvfølgeligt til at møde talstærkt op på selve arrangementet.

Lad os samle os og stille fredskrav, diskutere situationen og hvad der kan gøres!

Konkrete krav vi kan stille til vores regering er bl.a.:

DANMARK UD AF ’SYRIENS VENNER’

INGEN KRIG MOD SYRIEN ELLER IRAN

STOP ØDELÆGGELSEN AF SYRIEN

TROPPERNE HJEM FRA AFGHANISTAN NU

Forberedelsesgruppen kan kontaktes på tlf 20 47 96 99

  

Netavisen 6. september 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne