Sommerferie er tid til at drømme

Strøtankerr/GBe
Kommunistisk Politik 15, 2012

Så blev der lidt ro, lidt tid til at drømme og fantasere. En dejlig sommer, ikke for varm og ikke for kold, hvor den udendørs vedligeholdelse af huset kan foregå i fred og ro i en behagelig temperatur.

Imens lader jeg tankerne få fri til at flyve, som de vil, uden forstyrrende impulser fra diverse digitale medier, men undtagelsesvis med lidt tilsætning fra aviser og radioaviser.

Pensionsfondene er kæmpestore, hører jeg. Det er dog helt utroligt, hvor lidt styr der er på at udnytte ressourcerne. En skattebetalt pensionsordning kan jo dække alle, så forsørgelsen er sikret i alderdommen. Man kan jo også kalde det folkepension, men beløbet skal være til at leve af. I dag får jeg lidt over 5000 om måneden, det er i hvert fald ikke til at leve af.

Sådan bliver pensionsfondene overflødige. Nå nej, nogen ville jo nok gerne have mere, men det er vel også ladsiggørligt at etablere én fondskasse, som man kan betale ekstra til. Et ekstra plus bliver, at staten kan bruge af pengene til at betale af på sine lån og bruge de sparede renter til udbetalingerne af pensionerne. Der er bare det, at den slags ikke er tilladt i EU, så er man jo konkurrenceforvridende og undergraver markedet.

Nå ja, og så er arbejdsløsheden omsiggribende. Min bonussøn fik en fornem eksamen for et halvt år siden, men arbejde er der ikke noget af, og sådan er det for mange andre i familien i 30-40-års-alderen. Eller de slider sig op i job, de er godt trætte af – der er bare ikke andet at få. De fleste familier har arbejdsløsheden under huden. Så rigtig mange får efterhånden skuffede forventninger til den såkaldt røde regering.

Drømmene vender tilbage: om længere understøttelsesperiode med adgang til en reel uddannelse, mens diverse håbløse, nedbrydende samtaler og job uden mening forsvinder. Samtidig er enhver arbejdsgiver ansvarlig for, at alle ansatte får og underleverandører betaler en overenskomstmæssig løn.

Med det gennemregistrerede samfund vi har, kan et statsligt it-selskab lave et enkelt og nemt system, der holder styr på det. De EU-styrede udbud i kommunerne afskaffes, de dræner ressourcer til unyttigt arbejde og stiller ikke de rigtige krav til arbejdet, og mens priserne stiger, forsvinder den lokale ekspertise til store koncerner.

Og jeg drømmer om et samfund uden et væld af reklamer og uigennemskuelige tilbud. Nu skal jeg købe et trægulv, men prisen varierer fra 5000 til 20.000 bare for gulvet. Det er muligt at få tilbudsaviser i stakkevis, men dukker lige det rigtige op?

Søgningen på internettet er langsommelig og besværlig trods 117 forskellige link-sider, der alligevel ikke kan finde det, jeg har brug for. Gad vide, hvor mange timer der bruges på unødvendigt reklamearbejde til reklameaviser, internetsider, trykning og distribution.

Nå, men nu kommer der nogle børnebørn, og haven er fuld af overraskelser: snegle og bænkebidere, forsinkede hindbær, gulerødder, og lige om lidt ærter. Solsorte og gærdesmutter synger for os.

Vi ses om lidt, når vi skal slås for vores fælles fremtid.

Netavisen 6. august 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne