Det bliver varmere …

… og protesten går på gaden

Strøtanker
Kommunistisk Politik 11, 2012

Vi nyder at livet flyttes udendørs og kun en minimal del af garderoben tages i brug. Som en af mine arbejdskammerater sagde da jeg sagde noget om den globale opvarmning: Det er jeg da glad for, jeg holder meget af varme.

Men opvarmningen har andre fatale konsekvenser. Metangassen bobler op i tundraområderne og bidrager i foruroligende hurtigt, voksende omfang til ophobningen af drivhusgasser i atmosfæren. Det var noget af det, vi kunne tænke os at alverdens politikere tog alvorligt og handlede på, ikke til næste år, men nu.

Også det i hjemlige politiske klima bages der rævekager i et omfang så den lurende utilfredshed kan bryde ud i lys lue ved et enkelt fejltrin fra regeringens side. Desværre er der også mange, der er parat til at dæmpe gemytterne.

Folkebevægelsen kæmper utrætteligt for at få en folkeafstemning om tilslutningen til Euro-Finans-pagten og efterhånden som der åbnes en for, at der kan være en mulighed at Grækenland forlader Euroen, mens utilfredsheden breder sig blandt arbejderne i Spanien, er der åbent for at det kan inspirere her til lands.

Torsdag den 31. maj foregår sidste behandling af traktatforslaget i folketinget. Folkebevægelsen indkalder til protestmarkering fra kl. 11 på Slotspladsen. Samme dag soim irerne stemmer,

En facebookgruppe, der kalder sig Folkets Parlament, indkalder til Folkeforsamling på Rådhuspladsen, København, mandag den 4. juni kl. 14-17;

”Uanset, om man er ledig, på kontanthjælp, på sygedagpenge, er førtidspensionist eller fleksjobber – eller kan henregnes til en anden gruppering, der er kommet i klemme i systemet, er man borger med de samme rettigheder i Danmark.” “Folkets Parlament” har som eneste formål at stå for koordinering af en FOLKEFORSAMLING med krav om ligebehandling og inklusion af alle borgere i den politiske proces via dialog.

Folkeforsamlingen udspringer af modstand mod regeringens nuværende politiske linje med ugennemtænkte reformer herunder førtidspension og fleksjobreformen, som belaster samfundets borgere økonomisk med urimelig forskelsbehandling, frem for traditionel nordisk velfærdssolidaritet

Men også på scenen varmer vi os. Aisha, dansk-somalier, som spillede på Den Røde Plads 1. maj har netop fået udgivet sin første solo-cd ”Deeper than roots”, 12 soul numre, der spænder fra det langsomme, indfølende, til det hurtige friske, der inviterer til liv, dans og fællesskab. Den er udgivet på Target Records.

Og Oktoberkoret er i sin bedste form længe under ledelse af Jørgen Allan. De kan høres på Kulturstationen Vanløse torsdag den 31. maj kl. 19.30 med værker af bl.a. Mikis Theodorakis, men også Brecht, Victor Jara, Mikael Wiehe m.fl. (www.oktoberkoret.dk).

Røde Horn fejrer sit 30-års jubilæum med en gratis eftermiddagskoncert, der præsenterer bredden i orkesterets repertoire, søndag den 3. juni kl. 14 i BJMF, Trekronergade 26, Valby med kaffe og kager.

Vi ses måske en af dagene

GBe

Netavisen 29. maj 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne