Nyt israelsk pirateri: Finsk-svenske Estelle kidnappet i internationalt farvand

Netavisen

Klokken 10.15 lørdag morgen blev det finsk-svenske skib Estelle på vej til Gaza for at bryde blokaden bordet og stoppet af israelske flådefartøjer i internationalt farvand.

Det skule efter planen være ankommet til havnen i Gaza lørdag eftermiddag eller aften.

Ifølge Dror Feiler, talsmand for det svenske Ship to Gaza og med på det kaprede skib, omringede fem eller seks flådefartøjer Estelle og maskerede soldater trængte om bord på skibet.

Om bord på Estelle er der omkring 30 personer – heriblandt fire nordmænd, hvoraf to stortingspolitikere. to finner og 11 svenskere fra den meget aktive svenske Ship to Gaza-kampagne.

Ship to Gaza er et internationalt humanitært projekt for at bryde Israels ulovlige blokade af Gaza. Skibene medbringer humanitære forsyninger. Israels påskud for rutinemæssigt at stoppe skibene er at foirhindre militante palæstinensere i at få våben.

Estelle medbringer også kommunikationsmaterialer til  Gaza’a Ark, et nyt projekt, som skal sejle ud fra Gaza havn og medvirke til at bryde den ulovlige blokade.

Se mere om Gaza’s Ark her

Den 31. maj 2010 stoppede israelsk militær en humanitær frihedsflotille med 8 skibe og 600 aktivister på vej til Gaza med nødhjælp. På det tyrkiske skib Mavi Marmara dræbtes 9 ubevæbnede aktivister.

Se kpnets beretning fra begivenhederne her

Morderstaten Israel dræber ubevæbnede nødhjælpsaktivister
Netavisen 31. maj 2010

Kidnapningen af Estelle foregik denne gang uden vold. Skibet er angiveligt nu på vej til havnen i Ashdad.

Kapringen har udløst fornyet harme mod den lovløse besættelsesmagt Israel verden over. Bordingen  er endnu en folkeretsstridig pirathandling, som accepteres og beskyttes af USA, NATO og imperialistmagterne.

Den svenske, finske, danske regering – og EU- protesterer ikke engang officielt mod pirateriet.

Se

Den israelske ‘lempelse’ af blokaden mod Gaza er et propagandanummer
Kommunistisk Politik 13, 2010

Palæstinas rettigheder kan ikke ignoreres
Af Henning Paaske Jensen 4.10.2011

Se også

Ship to Gazas svenske hjemmeside

Ship to Gaza Sverige på facebook

Free Gaza Movement

Netavisen 20. oktober 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne