Ægte rødt på Rød 1. Maj i Munkemose

Billedreportage:
Kommunistisk Politik


Kravet om en folkeafstemning om EU’s finanspagt stod centralt

Under hovedparolen  hverken ”rød” eller blå blok – for et folkeligt alternativ og med fokus på modstanden mod EU-finanspagten blev Rød 1. Maj afholdt i Munkemose i Odense som alternativ til det lokale LO og FTFs nedskæringsglade og EU-føjelige 1. maj demonstration.

Det er 25. gang, der afholdes Rød 1. Maj i Munkemose, og at denne tradition opfylder et behov og stadig er lyslevende kunne bl.a. ses af, at mere end tre tusind mennesker besøgte arrangementet denne skønne maj-dag.

Mens folk nød maj-solen og hinandens selskab blev der lyttet til gode taler fra bl.a. Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU, der med et lokalt dagblads ord ”tordnede” mod EU-finanspagten og APKs Jan Nielsen, der klargjorde behovet for et ægte folkeligt og revolutionært alternativ til nedskæringsfelttoget fra både den siddende og den forrige regering.

Gode lokale bands og solister sørgede for den musikalske underholdning, så ”Mosen” gyngede af god stemning, og samtidig var der livlig trafik i Oktober Bogcafe´s store telt, hvor man både kunne få en politisk snak og noget til ganen, samt selvfølgelig også mulighed for at købe bøger og t-shirts.   

                                                                                      

Et par tusinde besøgte den traditionelle Rød 1. maj i Munkemose – i strålende sol


Rina Ronjs Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU

Læs talen
Duksedreng i EU


Katrine AagaardKort Varsel på scenen

De røde faner vender tilbage til Munkemose næste år igen.

Netavisen 4. maj 2012

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne