USA kan få Al-Khawaja fri

Af Frank Johannesen

Dansk-bahraineren Abdulhadi al-Khawaja er fængslet som en af lederne i det ”arabiske forår” i golflandet Bahrain i kampen for demokrati i Al-Khalifa kongedømmet. Han sultestrejker og er livsstruet og datteren Zainab har været arresteret efter en solidaritets-demonstration for faderen.

Tegning af Carlos Latuff
Klik og forstør

I følge Ritzau har udenrigsminister Villy Søvndal udført en omfattende diplomatisk indsats for at få ham løsladt – uden resultat. For han går som katten om den varme grød, nemlig forbi USA.

For Bahrain er en klientstat for USA, der her har sin 5. flåde og tillod at Saudi-Arabiske soldater sidste år deltog i slagteriet af fredelige demonstranter.

Søvndal har lige været sammen med ”Syriens venner” i Istanbul, hvor Vesten er allieret med de diktatoriske golflande for at skabe fred og demokrati i Syrien, mens disse myrder og fængsler deres egen befolkning. Her undgik han at få løst sagen med USAs udenrigsminister Hillary Clinton.

Nu må statsminister Helle Thorning-Smith i stedet bruge sin gode kontakt til præsident Barack Obama og kræve ham løsladt.

Netavisen 11- april 2012