Kæmpe antinazistisk demo i Århus – Nazisterne eskorteret væk under politibeskyttelse

Fotos: Kommunistisk Politik

Aarhus for mangfoldighed 31. marts 2012
Aarhus for mangfoldighed Bispetorv

Demonstrationen mod nazitræffet Århus, som fandt sted under overskriften Århus for mangfoldighed, blev en kæmpe succes med over fem tusinde deltagere.
Langt de fleste var fra Aarhus og omegn, men dert var også antifascister fra København og fra andre lande, heriblandt Sverige og Norge.

En række politiske og faglige organisationer anbefalede og mobiloiserede til demonstrationen – heriblandt Arbejderpartiet Kommunisterne.

Se reportagen fra demoen
Aarhus: Over 5000 mennesker deltog i flot markering for tolerance

Nazidemoen var meget lille på trods af store forreklame og indkaldte nazister fra en række lande. Mindre end et par hundrede stykker i alt. Ekstreme højregrupper som Danske Defence League, det århusiansk baserede Vederfølner, samt Stop Islamiseringen af Danmark og flere udenlandske grupper udbredte deres hadbudskaber.

Men der var også mange på den ekstreme højrefløj, også i Århus, som blev hjemme, fordi de ikke ønskede at udstille deres tilhørsforhold i en demonstration, der blev fulgt med stor opmærksomhed også af internationale medier.

Foruden danske flag og flag fra de tilrejsende Defense League-grupper fra andre lande, viftede de også med det israelske flag.

Aarhus for mangfoldighed: Bekæmp den fascistiske vold
Breivik- medlem af norsk Defense League – begik massemord på en socialdemokratisk ungdomslejr i juli 2011

Det britiske English Defense League er den vigtigste organisation i denne ‘antiislamistiske’ (læs: fascistiske) bevægelse, som er i gang med at oprette ‘Defense Leagues’ i alle EU-lande. De forsøger at overbevise offentligheden om, at de ikke er racister, fremmedfjendtlige eller voldelige. ‘EDL hader nazister & islamister’, som der stod på en af deres T-shirts. Det sidste er der nogen sandhed i.

De siger og mener det samme som den norske fascist og massemorder Breivik, der indtil kort før hans terrormassakre på unge deltagere på en socialdemokratisk sommerlejr var medlem af den norske afdeling af Defense League. Indvandrere udgør en trussel mod ‘den vestlige civilisation’, som de vil overtage.
Derfor skal der forberedes en væbnet kamp mod indvandrere og de kræfter, der tillader indvandring, og mod socialister og kommunister i særdeleshed.

Fascisterne forsøgte med deres manifestation i Århus – lagt dér pga den ekstreme højrefløjs styrke i byen – at skabe en samlet aktion for den europæiske højrekstremisme ikke mindst med det formål at gøre deres politik bredere kendt og accepteret som en legitim bevægelse og påolitisk bestræbelse. Mindre end et år efter massakren på Utøy går Breiviks åndsfæller på gaden med et reelt identisk budskab – under dække af bare at benytte deres demokratiske ret til at ytre sig.

Men som Breivik forbereder de en krig mod islamister –  en racekrig og en borgerkrig. I den vil indgå alle former for masseterror. Historien kender den gamle fascisme og nazisme, som forfulgte jøder og ikke muslimer, men nærede samme had til socialister og kommunister.

Norske antifascister Århus for mangfoldighed 31. marts 2012
Norske antifascister deltager i Aarhus for mangfoldighed 31. marts 2012

Den borgerlige presse forsøger at fremstille situationen med fascistmanifestationer og antifascistiske og antiracistiske protester som en kamp mellem to voldelige ekstremistfløje. Der er imidlertid kun én terroristisk fløj: Det ekstreme højre, nazisme og fascisme, som producerer en Breivik og en Hitler.

Deres virksomhed skal stoppes. Der skal gennemføres et forbud mod nazistiske og fascistiske organisationer, propaganda og aktiviteter, herunder deres demonstrationer og marcher. Når lovene og magten ikke søger at dæmme op for en ny ekstrem højrebevægelse, må de stoppes af en aktiv antgifascistiisk kamp.

Fascisme er ikke politik, men forbrydelse  og forberedelse af forbrydelse.


Højreekstremistgruppen White Pride i Aarhus står bag gentagen vold mod venstreorieneterede

De europæiske ’anti-islamiske’ Defense League’r endte med at blive politieksorteret ud af Aarhus  i  bus efter at den store demonstration og unge antifascister, der ville smide dem ud af byen, havde gjort det klart, at de ikke er velkomne nu-  eller i fremtiden.

Det store fascistiske fremstød blev en fuser. Til gengæld har den i dag talmæssigt lille fascistbevægelse fået masser af medieomtale. Borgerlige journalister har villigt lagt mikrofon til deres taktiske snak  om, at de ’bare’ vil forsvare sig mod angreb fra islamister og anti-fascister.

Breivik forlod dem norske afdeling af Defense League, som han deltog i under dæknavn,  ikke så længe før terrormassakren. Utvivlsom for at undgå at den blev kompromitteret og forbudt som følge af de planlagte massemord.

Hans internationale Defense League-bevægelse har da også efterfølgende tvunget til at tage afstand fra hans aktion. Men de fortsætte med at mobilisere til den samme racekrig, massemorderen Breivik ønskede at være helt i.

Netavisen 31. marts 2012


Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne