’Syriens Venner’: Alliance for borgerkrig

Der kom tilsyneladende ikke en invasionskrig ud af mødet i Tunesien – men til gengæld støtte til borgerkrig

Kommunistisk Politik 5, 2012

 Tunesiske demonstranter forsøger at storme mødet for ‘Syriens venner’ i hovedstaden Tunis

Krigs- og destabiliseringsalliancen ’Syriens Venner’ består af imperialistmagterne USA og EU og de mest reaktionære regimer i Den arabiske Liga, hvor diktaturer som Saudi-Arabien og Qatar spiller en hovedrolle.

For at skabe indtryk af, at denne ærkereaktionære forsamling støtter en demokratisk udvikling i Mellemøsten blev det første møde afholdt i Tunesien, det arabiske forårs fødeland. Det ledes nu af en islamisk regering, som anstrenger sig for at være på bedste fod med USA og de imperialistiske magter.

Demonstranter i gaderne i Tunis  trængte næsten ind på mødestedet med slagord som ’Fjender af Syrien – venner af Israel’ og ’Hillary Clinton: Skrub af!’

Tilsyneladende endte mødet uden dramatiske beslutninger om en imperialistisk aggression som i tilfældet med NATO-krigen mod Libyen.

Det er der mange gode grunde til – herunder at opstanden, som fra starten har været manipuleret af Vesten og reaktionære arabiske magter ikke nyder bred folkelig støtte, og Assad-regimet har betydelig folkelig legitimitet. Desuden støttes Assad af Rusland, Kina og Iran – og  et militært angreb i nogen form vil være meget risikabelt.

Derfor blev resultatet af mødet i sig selv ikke andet end en opfordring til Assad-regimet om ikke at angribe civile.

Saudi-Arabien forlod mødet fordi det ikke ville levere våben til oprørerne – og lovede selv at blive ved med det.

Den amerikanske udenrigsminister Hillarty Clinton har i et TV-interview måttet indrømme, at al Qaeda og islamiske fundamentalister er en del af den syriske opposition. Det gør hun med følgende ord:

– Vi har en meget farlig stribe af aktører i regionen, al Qaeda, Hamas og nogle, som helt sikkert er på vores terrorliste, som støtter – hævder at støtte oppositionen (i Syrien)

Destabilisering og langsom sønderslidning og ødelæggelse af det syriske samfund i et borgerkrigs-scenarie er også et brugbart scenarie for imperialisterne og de arabiske reaktionære, som ikke frygter al Qaeda, men de revolutionære arabiske folkemasser.

Se også

Syria: Clinton Admits US On Same Side As Al Qaeda To Destabilise Assad Government

by Michel Chossudovsky and Finian Cunningham, Global Research

Washington og Syrien
Af Robert Fisk, Stop Terrorkrigen

’Syriens venner’: Enhedslisten og Hizb ut-Tahrir i fælles kamp
Stop Terrorkrigen

Netavisen 1. marts 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne