Politistat USA: Tidsubestemt forvaring

Lømmelpakke i amerikansk format! Det lyder som lovbestemte interneringslejre.

Strøtanker
Kommunistisk Politik 25, 2011

USA’s militær trækker sine tropper hjem fra Irak, lyder det glade budskab, men USA’s regering gør det ikke! Ambassaden i Bagdad er den største i verden, og tusindvis af private firmaer (dvs. lejesoldater) overtager troppernes rolle.

Det irakiske folk har oplevet krigens rædsler, og virkningerne fortsætter i mange, mange år endnu med misdannede fostre, ødelagte familier og borgerkrig: En flod af blod løber langs Eufrat og Tigris. Det amerikanske folk har betalt 800 milliarder dollars og tusindvis af soldaters liv og helbred. Men endnu er ingen stillet til regnskab over for befolkningerne for denne krigskatastrofe.

Bradley Manning blev anklaget for at være hovedansvarlig for at lække dokumenter, der løfter sløret for krigens forbrydelser. Han burde hædres af menneskeheden, men bliver efter et år slæbt til en rettergang, der forventes at ende med en livstids fængselsdom. Sandheden er ilde hørt i Det hvide hus.

Nej, ridderen på den hvide hest, der skulle frelse Amerika, den smukke, sorte Obama, viser nu sit sorte indre. Onsdag den 14. december trak han sit veto mod The National Defense Authorization Act. Loven vil give ret til tilbageholdelse på ubestemt tid af terrorristmistænkte amerikanere.

Derfor kunne senatet skride til afstemning torsdag den 15. december – dagen, hvor Bill of Rights’ 220 års-dag fejredes, en række grundlæggende borgerrettigheder tilføjet USA’s grundlov! Loven blev vedtaget med stort flertal, kun 13 stemte imod. Nu mangler den kun Obamas underskrift.

Bestemmelser, som giver præsidenten beslutningsret over, hvilke mistænkte der skal forblive under militær overvågning, fik Obama til at trække sit veto. Men samtidig sikres FBI m.fl. fortsat tilladelse til at undersøge og afhøre terrormistænkte.

Ledende medlemmer af kongressen har allerede udtrykt, at de tror, at disse bestemmelser kan bruges af denne og kommende præsidenter til tidsubegrænset at tilbageholde folk uden sigtelse eller retssag – både amerikanske statsborgere og andre, der antastes inden for USA’s grænser.

Loven er den amerikanske udgave af lømmelpakken, større og værre: Tidsubestemt forvaring uden sigtelse eller retssag. Det er Guantanamo på amerikansk jord både med amerikanske og udenlandske fanger. Altså, hvis staten eller CIA eller andre civile eller militære efterretningsinstanser anser dig for at være terrorrist, så er al retssikkerhed afskaffet.

Det lyder, som om nogen er rigtig bange for kommende uroligheder. Og det er der da også god grund til at være. Levestandarden falder, og krisen forværres. Arbejdsløsheden og priserne stiger, mens lønningerne falder.

Imens stjæler finansspekulanterne, så hatten passer. Er der noget at sige til, at de er bange?

GBe

Netavisen 30. december 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne