VKO: Magtmisbrug og kriminelt spin hele vejen igennem

Af Klaus Riis

Gennem næsten 10 år – i hele VKO-tiden under to venstrestatsministre – blev regeringsmagten misbrugt til at miskreditere politiske modstandere – både i og udenfor folketinget. Som en integreret del af  en antidemokratisk og kriminel reaktionær politik og nødvendig for dens gennemførelse.

Anders Foghs stående bemærkning om modstanderne af Irak-krigen var, at ’De går Saddam Husseins ærinde’.  Dæmonisering, skræmmekampagner og politisk forfølgelse blev sat i system. Politistatsmetoder taget i anvendelse.

Krigsmodstandere,  modstandere af terrorlovene som den tidligere efterretningsmand Frank Grevil, maleraktivisterne Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen og formanden for Horserød-Stutthof-foreningen Anton Nielsen blev sat i fængsel  Selv ikke-voldelige klimaaktivister har fået fængselsdomme.

Under Anders Fogh og Lars Løkke udviklede et kriminelt spindoktor-regimente sig, der via netværksnepotisme, der også har strakt sig ind i udslagsgivende medier (og ikke mindst TV2), der blev til propagandinstrumenter for VKO, og lagde en sort hånd over den ofefntlige debat og dæmpede og kvalte kritik.

I en sådan atmosfære har Danmark i VKO-perioden været deltager i tre kriminelle angrebskrige: Afghanistan, Irak og Libyen, medvirket til og dækket over tortur,  og på alle områder gennemtrumfet en udemokratisk politik – bl.a. ved at afvise folkeafstemninger om EU-forfatningen og Euro+-pagten og påtvinge danskerne dem i kraft af unionstilhængerflertallet i folketinget.

Den nuværende ’Venstregate’-skandale, hvor eksminister  Troels Lund Poulsen og hans spindoktor samt andre topfolk i partiet, søgte at miskreditere lederen af den parlamentariske opposition Helle Thorning-Schmidt ved at lække fortrolige skatteoplysninger, er bare en enkelt top på isbjerget.

Nu har Ekstrabladet igen fokuseret på den første store afsløring af spindoktor-regimentet – nemlig sagen der fældede krigsminister Søren Gade og hans spindoktor Jakob Winther – ved at offentliggøre et båndudskrift, hvor TV2-journalisten Rasmus Tantholdt erklærer, at et var Winther, der stod bag en lækage om indsættelse af jægersoldater i Irak – og derefter beskyldte den parlamentariske opposition for samme lækage.

Siden er sagen lige så stille blevet droppet og lagt i glemmeposen. Politiets efterforskning er indstillet.

VKO-partierne og Lars Løkke har ved alle afsløringer forsøgt at isolere sagerne til ’beklagelige enkelttilfælde’, som skyldes enkelte brådne kar i en regering, der ellers holder den moralske fane højt. Dansk Folkeparti vasker hænder, men har dækket over svineriet hele vejen igennem.

Krigsmodstanderne og andre demokratiske har derimod krævet de kriminelle krige og det danske torturansvar undersøgt og de ansvarlige – indbefattet de to statsministre Anders Fogh Rasmussen og Lars Løkke – stillet for retten som krigsforbrydere.

Afsløringen af den seneste spindoktor-skandale har affødt nedsættelsen af en undersøgelseskommission. Søren Gade og Jakob Winther viser, at  kriminellt spin ikke var et isoleret uheld, men en almindelig politisk metode i VKO-perioden.

Kommunistisk Politik har i en lang række artikler behandlet  spindoktorsystemet og det kriminelle VKO-regime gennem hele perioden. Det er på tide, den reelt bliver gransket – og ansvar bliver draget.

Se her et lille udvalg

Venstregate under udvikling
Netavisen 4. december 2011

Fanget i sit eget spin
Kommunistisk Politik 3, 2010

Krigsministeren og spindoktoren væk – Løkke må gå!
Netavisen 22. februar 2010

Forbryderne dækker deres spor
Kommunistisk Politik 21, 2010

Fogh: Flere krigsløgne, mere blod på hænderne
Netavisen 30. oktober 2008

Foghs politistat
Kommunistisk Politik 7, 2006

Fogh: Fjende af fred, frihed, fremskridt og frisind
Netavisen 22. november 2004

Venstres magtmisbrug i ly af tyske bajonetter
Af Frede Klitgaard, Håndslag 1, 2004

Blod på hænderne”: Hård kurs mod krigsmodstanden
Netavisen 18. marts 2003

Terrorpakke: første skridt til fascistisk stat
Af Troels Riis Larsen, Netavisen 15. november 2001

Netavisen 13. december 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater