Projekt EU i sin dybeste krise nogensinde Nej til euro! Danmark ud af EU!

Den Europæiske Union giver dagligt beviser på, at både euroen og unionen er en fejlkonstruktion, og at demokrati i EU er en by i Rusland

Kommunistisk Politik 22, 2011


Grækenland: Demokratiets vugge – Folkeafstemning forbudt!
Fra generalstrejken 19.-20. oktober 2011

– Eurokrisen har givet den højtidelige og blankpolerede overflade alvorlige ridser i lakken. De seneste ugers dramatiske begivenheder har demonstreret for folkene i unionslandene og for hele verden, at euroen er et misfoster, og at demokrati ikke har nogen plads i monopolernes EU-projekt.

Det konkluderer Franz Krejbjerg fra APK, der også er mangeårig aktivist i Folkebevægelsen mod EU, oven på det årlige landsmøde.

Falleret unionsprojekt
 

De virkelige magtforhold i Unionen er blevet synliggjort under eurokrisen, der også er blevet en dyb politiske krise for EU: De formelt demokratiske strukturer spiller ingen reel rolle.

Tyskland har profiteret kraftigt af euroen på de svagere eurolandes bekostning, og den tyske kansler har det afgørende ord i hele projektet. Folkenes ønsker og holdninger er irrelevante. Det græske folk må under ingen omstændigheder spørges om, hvad det siger til EU’s såkaldte redningspakke, der skal redde europæiske banker på de græske arbejdendes bekostning.

Uden diskussion medlemslandene imellem er EU blevet delt i to grupper: dem der er med i euroen, og dem der er udenfor. Danmark hører til blandt de sidste, men pr. 1 januar og det næste halve år overtager Danmark EU-formandskabet. Helle Thorning-Schmidt har allerede været på rundrejse til en række EU-lande for at forberede det.

Den ny danske regering har samtidig i sit grundlag fastslået, at det vil gennemføre en ny folkeafstemning om dansk tilslutning til euroen i denne valgperiode.

Modstanden må gå i offensiven

Franz Krejbjerg var delegeret på Folkebevægelsen mod EU’s landsmøde i slutningen af oktober:

– Vi er rigtig glade for Folkebevægelsen, siger Franz. – Uden den ville en bred og konsekvent organiseret EU-modstand ikke eksistere i Danmark, og ville mere eller mindre være overladt til højrepopulister som Dansk Folkeparti. Folkebevægelsen har nu i 40 år sagt nej til det danske EU-medlemskab.

– APK er af den opfattelse, at tiden er inde til mere offensivt at gå ud med et nej til euroen og et budskab om, at Danmark som f.eks. Norge vil stå sig bedre uden for EU.

– Ved en kommende euroafstemning skal danskerne skræmmes fra at stemme nej med en trussel om, at EU-medlemskabet vil ryge. Efter mere end 40 års EU-propaganda er der mange, som tror, at det vil være en katastrofe. Det vil være det modsatte: Vi er allerede inde i katastrofen.

– Modstanden mod både euro og EU vokser i hele unionen. Tiden er kommet til at gå i offensiven, konstaterer Franz Krejbjerg.

Netavisen 11. november 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne