Det morderiske ekstreme højre

Note 15. juni 2012

Netsitet ‘Uriasposten’ hævder at nedenstående artikel, som var en reaktion på den højreekstreme terror i Norge 2. juli 2011, kræver forbud mod Dansk Folkeparti m.fl. Det er en fordrejning af indholdet – og derfor skal det understreges at APK’s krav om forbud ikke på noget tidspunkt har rettet sig mod Dansk Folkeparti, men alene mod fascistiske og nazistiske organisationer og propaganda
Dansk Folkeparti, Uriasposten m.fl. kritiseres for at vaske hænder i forhold til den fascistiske massemorder A.B.Breivik og bagatellisere effekten af den islamofobiske hadpropaganda
Hvorfor Uriaspostens Kim Møller føler sig truffet skal ikke kunne siges.

kpnet

APK kræver forbud mod det ekstreme højres hadpropaganda og mod nazistiske og fascistiske organisationer

Den ariske terrorist og massemorder, der koldblodigt prøvede at myrde en hel norsk socialdemokratisk ungdomslejr og sprænge regeringskontorer i luften, har begrundet sine forbrydelser politisk – som ’nationalistiske handlinger’ imod truslen fra ’marxister’ og ’islam’.

Det var nazisternes program, bortset fra at det dengang var jøder og ikke muslimer.

Det ekstreme højre og de aktive hadspredere på de mange blogs på internettet har ligesom det norske Fremskridtsparti og Dansk Folkeparti, ’nationalkonservative’ og hvad de ellers kalder sig haft travlt med at tage afstand fra manden og hans uhyrlige gerninger.

Ingen kender ham, og ingen vil kendes ved ham – selvom han sendte sit manifest til 7000 facebook-venner.

Det ekstreme højre forsøger at redde sig selv og deres politik ved at benægte enhver sammenhæng med terroren.

– Problemet for dem er, at den politik han giver udtryk for simpelthen er deres politik, det er helt gængse opfattelser i de højreorienterede miljøer, siger Troels Riis Larsen, talsmand for Arbejderpartiet Kommunisterne.

–  Fremstillingen af  kommunister og marxister som historiske massemordere og potentielle fremtidige ditto og alle muslimer som kriminelle, der vil  oprette en barbarisk middelalderstat i Europa og i Norge er  de grundlæggende elementer i det yderste højres ’politik’ – som består i at sprede had og sprede frygt.

– Det hele baserer sig på løgne; derfor må ’politik’ sættes i gåseøjne – og derfor kan hadpropagandaen kun føre til kriminelle angreb, der går så langt som til massemord på socialdemokrater eller årevis med skuddrab på indvandrere i et boligkvarter i Malmø, siger Troels Riis Larsen.

– Nazisme er ikke politik, men forbrydelse. Dens forskruede virkelighedsopfattelse førte til millioner af døde. Nu ser vi kimen til det samme mere end et halvt århundrede senere, tilmed i et land, hvis befolkning led hårdt under nazistisk terror.

– Vores parti og veteraner fra modstandskampen har i årevis peget faren fra den nyfascistiske og racistiske propaganda og krævet forbud mod hadpropagandaen og partier og organisationer, der bedriver den.

Troels Riis Larsen fortsætter:
-  Dansk Folkeparti og andre kræver fuldstændig frie tøjler for hadpropaganda. De sætter lighedstegn mellem islam og terror og  beskylder venstrekræfterne for at være voldelige og potentielle terrorister. Men den barbariske terror i Norge sætter på uhyggelig måde tingene på plads. Det ekstreme højre føder terror og massakrer – i dag som i går.

– Derfor rejser vi igen kravet om forbud mod dets organisationer og propaganda. Der er ingen som helst grund til at tro på, at der vil finde en selvransagelse sted i det betændte miljø, som tværtimod har travlt med at frikende sig for ethvert ansvar, konstaterer APKs talsmand.

Netavisen 26. juli 2011
 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne