Lad frihedsflotillen sejle!

Pressemeddelelse  fra Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund (DKU)


Skib til Gaza: Tahrir med den danske delegation bordes
og tilbageholdes ulovligt af græske myndigheder

Da Freedom Flotilla sejlede mod Gaza for et år siden og blev bordet af israelske pirater, ansat i den israelske hær, fik store dele af verden øjnene op for,  hvilken situation befolkningen i Gaza befinder sig i.

Ikke bare er det verdens største fængsel, med en apartheidstat som fangevogter, men fangevogteren kan endog tillade sig at forbryde sig mod al international ret og angribe nødhjælpsskibe i internationalt farvand uden indgriben fra nogen officiel side.

Fra folkelig side er der dog overvældende støtte til befolkningen i Gaza.
Vi minder om at der i kølvandet på overfaldet på Freedom Flotilla i 2010 var et skib med våben på vej til Israel, våben sendt fra USA. Dette skib skulle via Grækenland, men p.g.a. de store sociale protester, der gik henover landet også på det tidspunkt, og den solidaritet med den palæstinensiske befolkning, der findes i den græske befolkning, måtte skibet udskydes og finde andre veje.

Der er altså først og fremmest i befolkningerne rundt om man skal finde solidariteten med den palæstinensiske befolkning, og det er mellem USA og Israel man skal finde våbenleverancerne, ikke mellem FreeGaza-organisationer verden over og Gazas indbyggere.

Det internationale Socialdemokrati spiller fortsat en grim rolle i Israels fortsatte besættelse. I skrivende stund er Freedom Flotilla II/ Stay human tilbageholdt af græske myndigheder. Det er den græske socialdemokratiske regering, der fuldstændigt har solgt ikke bare landets indenrigspolitik til nyliberalisterne, men også udenrigspolitikken til krigspolitikkerne, og har opgivet enhver form for selvstændighed til fordel for USA og EU-interesser.

Præsidenten for  socialdemokraternes internationale –  ”Socialistisk Internationale”  - George Papandreou er samtidig regeringsleder i Grækenland. På den måde er det en aktiv socialdemokratisk regerings-sabotage, der gør at skibe med nødvendig nødhjælp stadig ikke er på vej til Gaza.

De danske ”Socialdemokraterne” er med deres deltagelse i ”Socialistisk Internationale” med til at legitimere den græske socialdemokratiske  sabotage af Freedom Flotilla II, ligesom de legitimerede både Ben Ali-styret i Tunesien og Mubarak-styret i Ægypten, der også var medlemmer af samme Internationale.

Sabotagen, både den fysiske som flere af skibene har været udsat for, og den diplomatiske, som den græske regering, koordineret med USA, Israel og EU, fuldt planlagt udøver,  viser os imidlertid en vigtig ting:

Israel er bange, bange for at sympatien rundt om i verden, med kendskabet til virkeligheden omkring deres besættelse, skal vokse sig til en størrelse som vi så det med modstanden mod det sydafrikanske apartheid-regime.

EU og USA deler denne frygt –  for afsløres Israel, afsløres de selv.
Som i tilfældet Sydafrika spilles der på apartheid-regimets hest så længe som muligt.

Det er derfor op til de progressive kræfter, ungdommen og arbejderne, at rejse den internationale solidaritets fane, en fane der i disse dage smelter sammen med det palæstinensiske flag.

– Fuld støtte til Freedom Flotilla II/Stay Human!

– Fuld støtte til den danske delegation på båden Tahrir!

– Modstand mod den græske regerings sabotage!

– BEFRI GAZA NU!

3. juli 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne