Krig – den værste kriseløsning

Cynthia McKinneyDet krigsgale USA bruger dagligt en formue på sine krige, sit militær, politi og spionageapparat. En gigantisk støtte til en glubsk rustningsindustri.

Hvor store beløb, der egentlig handler om,  fremgår af et nyt bud på omkostningerne for USA ved den nu snart 10 år gamle ’krig mod terror’. Forskere fra det amerikanske Browns Universitets institut for internationale studier udregner omkostningerne ved de storstilede militære aktioner til at ligge et sted mellem 3,7 og 4,4 billioner dollars (omtrent 21.000.000.000.000 kroner).  

Det er galaktisk. Og der er ved at brede sig en erkendelse hos i al fald nogle økonomer, at det i første række er krigs- og rustningsudgifterne, der er årsag til den dybe økonomiske krise og voksende gældsbyrde, som den amerikanske stat tynges af.

Det officielle Danmark, der bryster sig af at være USA’s nære alliancepartner, har båret sin del af de øvrige krigsomkostninger, indbefattet den økonomiske krise, der nu buldrer derudaf på fjerde år. Almindelige industriarbejdspladser er nedlagt i titusindvis, mens kapitalen og dens regering håber på et afkast fra krigene i form af voksende krigsproduktion.

Krig er kapitalens værste kriseløsning. Men det er også i dag er kapitalens foretrukne løsning. Dens ’skavank’ er, at den uddyber og forstærker kapitalens almindelige krise, dens systemtræthed.

Den seneste er NATO’s krig mod Libyen. Den har for længst forvandlet sig til et mareridt for den libyske civilbefolkning, der er udsat for kontinuerlige NATO-bombninger.

De vestlige medier holder sandheden om barbariet skjult. Det amerikanske tidligere kongresmedlem Cynthia McKinney har sammen med en gruppe medarbejdere ved en rejse til Libyen søgt at finde frem til krigens kendsgerninger. På en pressekonference den 29. juni i Atlanta, Georgia, sagde hun:

”På et tidspunkt, hvor det amerikanske folk bliver bedt om at spænde livremmen ind, lærere bliver fyret, hvor grundlæggende statistikker viser der er en sundhedskrise på vej for det amerikanske folk og hvor den amerikanske regering seriøst er i fare for at gå konkurs, har vores præsident og kongressen besluttet at en ny krig er betimelig, denne gang mod Libyen. USA bruger i forvejen omkring 3 milliarder dollars om ugen til krigene mod Irak og Afghanistan.”

Hun citerede den amerikanske admiral Locklear for over for et medlem af kongressen at have indrømmet, at en af NATO’s missioner i Libyen var at dræbe Gaddafi. Cynthia McKinney fordømte NATO’s mord på Gaddafis søn og tre børnebørn:

”Målrettede mord er ikke inden for rammerne af Sikkerhedsrådsresolutionen og målrettede mord er imod amerikansk lov, international lov, international humanitær ret og international menneskeret. Målrettede mord er også forbryderiske.”

Om resultaterne af sin undersøgelse af, hvad der egentlig foregår i NATOs libyske krig, sagde McKinney:

”Men jeg var i Libyen, var jeg vidne til at civile var mål for NATO: NATO-bomber og missiler landede i beboelseskvarterer, ramte skoler, eksploderede nær hospitaler, ødelagde dele af infrastrukturen for radiofoni, og var lige ved at dræbe studerende på Al Fatah-universitetet. Når civile er mål i en krig, for ’ lav-intensive’ aktiviteter, begås der forbrydelser.”

Børnelig som kriseløsning! Det forlyder at det er danske bomber, som dræbte Gadaffis søn og børnebørn , at danske fly er dybt involverede  i disse kriminelle aktiviteter mod civile.

Selvom militæret lyver, de borgerlige medier af alle afskygninger høfligt tier om danske krigsforbrydelser , og der ikke er nogen dansk MF’er eller MEP’er, nuværende eller forhenværende, der har taget sig for at undersøge, hvad der egentlig foregår i NATOs  og Danmarks krig i Libyen, har  forstyrrende og foruroligende kendsgerninger det alligevel med at poppe påtrængende op.

Krigene er for længst det mest ømtålelige emne i dansk politik. Alle folketingets partier har støttet den libyske krig og alle tænkelige regeringskonstellationer vil fortsætte den. Derfor er tavsheden massiv og evnen til at fortrænge ubehagelige fakta påfaldende.

Men krig er den værste kriseløsning. Og krigsforbrydelser forældes aldrig.

Se video fra Tripoli med Cynthia McKinney her

Redaktionen 8. juli 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne