Udvisningsoprør i SF

Søren Pind på V's landsmøde 2010: Nu sætter han dagsordenen for S og SF
Søren Pind på V’s landsmøde 2010: Nu sætter han dagsordenen for S og SF

Den reaktionære og fremmedfjendske absurditet både som integrations- og udviklingsminister Søren Pind har fremlagt det mest vidtgående forslag til udvisning af udlændinge i moderne tid. Det vil i praksis betyde, at alle ikke-danske statsborgere kan udvises også for bagatelagtige forseelser – f.eks. domme for politisk aktivisme.

Det vil også gælde, selvom de pågældende  er født i Danmark eller har boet her det meste af livet. Stramningerne betyder, at alle domme vil føre til udvisning eller betinget udvisning

Forslaget har selvfølgelig begejstret Dansk Folkeparti – men det har også fået tilslutning fra Socialdemokraterne og SF, der har erklæret at ville stemme for det i folketinget fredag den 24. juni.

For begge partiers vedkommende er det et eklatant løftebrud. De har tidligere erklæret, at der er ’strammet nok’ og de ikke vil være med til nye stramninger.

Det har udløst noget der ligner et oprør i SF. Fire folketingsmedlemmer vil cleares ved afstemningen, så de ikke kommer til at lægge person til et svineforslag. Det gælder bl.a. Anne Grete Holmsgaard og Özlem Cekic .Men også baglandet i SF er imod at gøre ny diskriminerende lovgivning til SF’s politik.

Formanden for SF-Østerbro, Hanne Melnik, opfordrer således i en mail sine medlemmer til at at gå imod SF-ledelsens beslutning om at stemme for stramningerne i udvisningsreglerne ved kriminalitet.

Hanne Melnik opfordrer medlemmer af SF til at sende en hastemail til Villy Søvndal, hvori man f.eks. kan skrive:
”Jeg er meget uenig med det flertal i Folketingsgruppen, som vil stemme for forslaget om at stramme udvisningsreglerne. Jeg ønsker at gruppen undlader at stemme.”

Hvordan Villy Søvndal og Ole Sohn-ledelsen vil tackle medlemsprotesterne er endnu uklart.

Netavisen 23. juni 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne