PROSA-medlemmerne står fast

Prosamedlemmer ved Arbejdsretten 12. juni 2011

Det blev et Nej til mæglingsforslaget –
PROSA medlemmer ved Arbejdsretten Foto: KP

Forhandlerne blev mødt med klapsalver, da de søndag kom ud af Forligsen og forkyndte resultatet NEJ – til en overenskomst langt ringere end hvad en uorganiseret IT-medarbejder får på de fleste arbejdspladser.

Imens fik ledelsens forhandler Lene Christensen travlt med at sende nye trusler ud via medierne. Det kommer dog ikke bag på nogen, at CSC mener sig fritaget for overenskomsten med Prosa og ser frem til arbejdsrettens behandling af den sag den 16. juni kl. 14.30.

Forhandling NU – ikke diktat er ikke desto mindre stadig forhandlernes linie og de har medlemmerne bag sig.

Konflikten fortsætter således med daglige blokader på Retortvej og Engvej (ved Femøren st.) og da Prosa SAS har sendt 1. sympatikonfliktvarsel, kan konflikten også udvides.

Der kommer til stadighed nye sympatitilkendegivelser og støttebeløb fra den øvrige fagbevægelse mm. Men ét sted kniber det gevaldigt med sympatien. I HK’s hovedbetyrelse kan man ikke finde ud af at udtale at man tager afstand fra at aftalen med Dansk Erhverv bliver brugt af CSC. Det er også herfra den rigide tolkning af aftalen mellem LO og FTF kommer, som sætter en stopper for at LO-forbund går i sympatikonflikt.

Flemming Ibsen, mediernes arbejdsmarkedsforsker-darling tillader sig at udtale til DR: “De ansatte på it-virksomheden CSC spiller højt spil med både deres eget job og væsentlige dele af den offentlige sektor.”

Imens det reelt er CSC, der har forberedt fyringer, skruebrækkeri, fagforeningsslagtning og hemmelige aftaler med deres kunder om ikke at melde fejl ud. Det kan vise sig hurtigere end de tror, at systemerne ikke kan holde til manglende vedligeholdelse i ubegrænset tid.

Det er nu, der skal samles ind på hvert et kontor og uddannelseshold og støtten må bredes ud i alle kroge over hele landet. Det er op til dig, at udbrede den bevægelse.

GBe

Netavisen 13. juni 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne