Når først en stor dinosaur har sat sig i bevægelse …

.. så er den ikke til at standse igen.

Af Gerd Berlev

CSC: Den udvidede konflikts første dag 1. juni 2011
Den udvidede strejke starter:
1. juni 2011 foran CSC, Retortvej

Det sagde en af mine gamle arbejdskammerater fra CSC for en måneds tid siden. Siden da har Prosas forhandlingsudvalg gennemført forhandlinger under trusler om, at CSC mente sig fritstillet fra overenskomsten. Den sag blev indklaget for arbejdsretten og vil blive behandlet dér den 16 juni, dvs. der falder dom den 18. juni.

Da medlemmerne så, hvor lidt det kom ud af de forhandlinger, blev der stemt nej til at sende det makværk – baseret på HK’s minimumsoverenskomst – til afstemning.

Det fik forligsmanden til at fare i telefonen og indkalde parterne til forhør. Derefter udsendte han, med underskrift fra begge sider, et nyt forslag med to ganske små forbedringer til urafstemning, som skal være afsluttet søndag den 12. juni.

Denne gang skulle medlemmerne ikke stemme OM der skulle være en urafstemning, men kun om et overenskomstforslag, der udover alverdens forringelser, betyder at arbejdsgiveren CSC afgør, hvad der er ”vitale” opgaver, og dermed på hvilke områder der må iværksættes strejke.

Altså vrider de armen om på ryggen af fagforeningen, hvis det bliver vedtaget.

Den udvidede strejke gik alligevel i gang den 1.6. og de lange køer og trafikkaos på Retortvej i Valby ved hovedsædet har nu fået CSC og politiet til at indgå en aftale om, at der ikke længere er almen bilindkørsel. Dem der ikke er i strejke/lockout og strejkebryderne må parkere og gå ind.

For at sikre alle kommer ind har CSC fra mandag morgen tilbudt indkørsel (og frakørsel) i bus under politibeskyttelse.
Det kan vise sig at være en fejldisposition, da det absolut ikke gør vreden mindre.

Se video med skruebrækkerbus her

Netavisen 8. juni 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne