Århus: Solidaritetsmanifestation med det spanske ungdomsoprør

Fotoreportage: Kommunistisk Politik

Lørdag eftermiddag den 21. maj havde en gruppe spanske udvekslingsstudenter indkaldt til solidaritetshappening med demonstranterne i Spanien.

Den 15. maj gik omkring 150.000 mennesker gik på gaden i 60 spanske byer i forbindelse med lokalvalget for at kræve ægte demokrati. Demonstrationerne er fortsat frem til og på selve valgdagen uanset et demonstrationsforbud. Et regulært ungdomsoprør – en ny ‘spansk revolution’ – er i gang.

Den samlende parole for ‘den spanske revolution’ er DEMOKRATI NU – der hentyder til at der aldrig blev gjort helt op med Franco-regimet og gennemført kravene fra og om den spanske republik.

Solidaritetsprotesten i Århus, arrangeret af spanske udvekslingsstudenter, er et udtryk for den omfattende tilslutning til de spanske protester.

I en udtalelse fra solidaritetsmanifestationen hedder det bl.a.:

“Vi er alle berørte og vrede over de politiske, økonomiske og sociale udsigter, som vi ser omkring os: korruption blandt politikere, forretningsfolk, bankfolk, der forlader os hjælpeløse, uden en stemme.

Denne situation er blevet normal, en daglig lidelse, uden håb. Men hvis vi står sammen, kan vi ændre det. Det er tid at ændre tingene, tid til at opbygge et bedre samfund sammen.

Disse er umistelige sandheder, som vi bør efterleve i vores samfund: retten til en bolig, beskæftigelse, kultur, sundhed, uddannelse, politisk deltagelse, for et sundt og lykkeligt liv.”

Lokalvalget blev et sviende nederlag til det regerende socialistparti – og ungdomsoprøret, der er inspireret af de nordafrikanske folkerevolutioner, vil fortsætte.

PCE(m-l), APKs spanske broderparti, rejser parolen om at forstærke revolten, for demokrati – for Republikken.

Se udtalelsen fra PCE (m-l) her
Adelante la revuelta, por la Democracia, por la RepúblicaTjeck for mere info på # Spanish Revolution in Aarhus:

http://www.facebook.com/event.php?eid=115855911831276

Netavisen 23. maj 2011