USA: Klapjagt på de fattige

Kommunistisk Politik 7, 2011

20 dollars eller en stor hundredekroneseddel i kontanter pr. måned. Det er hvad en fattig må hæve om måneden, hvis Minnesota-republikanernes forslag bliver vedtaget. Og det er endda bedre end det oprindelige forslag, hvor der stod NUL kontanter.

Intet under at kommentarerne er beske:

”Netop som jeg mente, at de ikke kan synke længere ned, gør de mig til løgner.”

”Det er nosserne-hænger-udenfor-lynlåsen åbenlys korporativisme gennemført af charlataner, der påstår de støtter det ”frie” marked.”

”De er ikke bare skøre, de er onde – og ukristelige, hvis de har den frækhed at påstå noget andet. Hvis vi kunne tvinge dem til at leve på den måde, ville de ikke holde en uge.”

”Efterhånden som klassedelingen øges med republikanernes assistance, beviser de, at deres kampagne mod regeringens forbrug simpelthen handlede om at få magten, og nu er de blevet magt-gale.”

Forslaget går ud på, at det for familier der modtager MFIP, et velfærdsprogram i Minnesota, eller er på støtteordninger for handicappede singler, skal være ulovligt at hæve kontanter eller overføre til en bankkonto fra den hjælp, de modtager. Hvilket i praksis betyder, at det bliver ulovligt at have kontanter i lommen.

De må kun bruge stats-udstedte hævekort til bistanden i bestemte butikker, i særlige terminaler, der er beregnet til at godkende kortet.

Derudover indeholder lovforslaget også forfatningsstridig bopælspligt andre begrænsninger, idet det bl.a.ikke tillader at kreditkortet bruges i andre stater.

Generelt i USA uddeltes fødevare-kuponer, EBT, til 44 millioner mennesker sidste år eller 20 millioner familier modtog i gennemsnit 730 kr/person/måned.

Mange fattige gør en stor del af deres indkøb i lokale nærbutikker. Butikker der gerne veksler kuponerne til kontanter, minus 20 cent pr. dollar selvfølgelig! Et fiktivt køb og vupti, her er kontanterne til alt det man har brug for kontanter til.

Man skulle ikke tro at forslagsstillerne var klar over, at man skal bruge kontanter til transport for aktivt at søge arbejde, transport til arbejde, baby-sitning, skole udgifter.

Minnesota-loven tvinger flere ud i en situation, hvor de bliver kriminelle for at overleve og det giver helt særlige problemer for handicappede, der ikke selv kan komme til automaterne og er afhængige af privat hjælp, der koster kontanter.

Klapjagten på de fattige går hånd i hånd med krigen mod fagforeningerne. Begge dele er et led i kapitalens forsøg på at nedbringe udgifterne til arbejdskraft.

Heldigvis ser vi nu, at befolkningen i USA rejser sig til kamp. I Wisconsin fortsætter folkets oprør dagligt mod ulovliggørelsen af fagforeninger og budgetnedskæringer foranlediget af banker, virksomheder og Pentagon, og oprøret støttes i store dele af den amerikanske befolkning.

Se også

Forhandlingsretten afskaffet i Wisconsin, USA
Kommunistisk Politik 6, 2011

Wisconsin, US: Stop the War on the Workers
Kommunistisk Politik 5, 2011

Netavisen 2. april 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne