SF foreslår hurtig afskaffelse af to EU-forbehold

Hvis et folketingsvalg kommer allerede før sommerferien, og hvis S, SF og R vinder regeringsmagten, så giver det plads til at nå en folkeafstemning om forsvars- og retsforbehold , inden Danmark til januar 2012 overtager formandsposten i EU.
Villy og konen siger Ja til Unionen

Villy og konen
siger Ja til Unionen

Det lover Socialistisk Folkepartis EU-ordfører Pia Olsen Dyhr, der af frygt for at tabe ikke vil  koble det sammen med et forsøg på at afskaffe kronen til fordel for euroen. Også De radikale ønsker en hurtig afstemning om disse forbehold.

Dermed sættes der for første gang et konkret tidspunkt for en afstemning, som det EU-omvendte SF har ønsket, især siden Lissabon-traktaten trådte i kraft i december 2009.

Denne nye unionsforfatning kom ikke til folkeafstemning i Danmark, fordi SF gik med i en politisk studehandel med folketingets øvrige EU-glade partier. En af begrundelserne dengang var, at Danmark netop havde gældende forbehold på de områder, hvor der skete store ændringer med overførsel af mere magt til EU.

Et frisk eksempel er det nye direktiv på det højprofilerede spørgsmål om bekæmpelse af menneskehandel, der blev godkendt af EU-parlamentet i december 2010. Det er et direktiv, som det danske retsforbehold udelukker Danmark fra at være umiddelbart omfattet af.

Det er hele denne politiske rævekage, SF vil rode op i med sit ønske om en hurtig folkeafstemning.

 Nu sker det hånd i hånd med rigspolitichefen:
”De andre lande vil ofte være nødt til at afklare en lang række spørgsmål, før de kan gå ind i et samarbejde med os. Derfor er jeg bekymret for, at samarbejdet med de andre medlemslande kan blive vanskeligere. Det bliver simpelthen mere bøvlet at samarbejde med dansk politi”, fortæller politiet til Politiken.

Pia Olsen Dyhr er nærmest begejstret: ”Politichefens melding er helt ny. Det betyder, at konsekvenserne af forbeholdet er mere omfattende og meget værre, end vi har regnet med”!

Intet forførings-trick er for billigt hos SF – og hvem kan dog være imod EU i kamp mod menneskehandel?!

Selvsagt vil hverken politiet, SF eller EU gøre noget ved de økonomiske misforhold, der tvinger mennesker ud i desperat jagt på arbejde, med livet som indsats, tværs gennem jura- og landegrænser. Til steder hvor hver ekstra krone til mere kontrol, politi og militær kun er med til at forstærke undertrykkelsen af immigrantarbejdere af enhver slags.

Et Nej ved en evt. kommende folkeafstemning om forsvars- og retsforbehold skal der til gengæld ikke være nogen konsekvenser af, vil et EU-flertal i  et kommende folketing mene. Ingen vil tilstå demokratiet at et sådant Nej reelt også ville være et nej til hele Lissabontraktaten.

Netavisen 18. februar 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne