Irakerne også på gaderne i protest og solidaritet

Af Nettmagasinet Revolusjon

Irakere protesterer mod arbejdsløshed og korruption i solidaritet med Egypten 11. februar 2011
Protesterne i Ægypten, Tunesien og Jordan mod fattigdom, madmangel og arbejdsløshed har også spredt sig til Bagdads og Basras gader

Ingen arabere har mærket besættelse, tyranni og elendighed mere på deres krop end irakerne, og de viser naturlig solidaritet med deres brødre og søstre i Ægypten, Algeriet og Tunesien. Det bør bekymre både USA og kompradorregimet i Den grønne zone.

Maliki under pres

Nuri al-Maliki, statsminister i Irak på okkupanternes nåde, har fået kolde fødder. Han indser, at heller ikke han – lige så lidt som Ben Ali eller Mubarak – kan tage for givet, at USA vil beholde ham som galionsfigur, når det folkelige pres øges, men måske vil hente en anden nikkedukke frem for at berolige masserne.

Også i Irak øges madpriserne, og arbejdsløsheden er på halvtreds procent. Derfor har Maliki kundgjort, at han vil halvere sin løn, i et forsøg på at indynde sig mere hos de udsultede og strømløse irakere. Selv sulter han næppe af den grund, eftersom statsministerlønnen vistnok er højere, end hvad præsident Obama får udbetalt.

Torturfængsler

Samtidig med dette kommer en ny rapport fra Amnesty International, som viser, at omkring 30.000 kvinder og mænd sidder politisk fængslet i Irak. Mange af disse bliver holdt i hemmelige anstalter, som drives af forsvars- og indenrigsministerierne, hedder det i rapporten.

Amnesty påpeger det, som alle ved, at tortur bliver flittigt benyttet under afhøring i disse fængsler. Malikis amerikansk-iranske lakajregime bliver ved med at benægte, at fængslerne findes.

Irak er USA’s vigtigste fodfæste i det arabiske Mellemøsten ved siden af Ægypten og Saudi-Arabien.

Netavisen 16. februar 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne