KPnetTV: Krigsforbrydere, nazister og ’venstrefløj’ hånd i hånd

KPnetTV: Et grumt indblik i demonstrationen mod Hizb ut-Tahrir

KPnetTV har lavet to videoer om den uhellige alliance ved demonstrationen mod Hizb ut-Tahrir den 19. januar. Den ene kan ses ovenfor, den anden nedenunder teksten. Sidstnævnte har følgende tekst

Fredag den 19. januar 2011 afholdt Hizb Ut-Tahrir et debatmøde i den sorte diamant under overskriften ”De skandinaviske regeringer i USA’s tjeneste”. Det handlede om Afghanistankrigen og væbnet modstand mod besættelsessoldaterne og vakte på forhånd stor opsigt. Sjældent har en moddemonstration uden for mødestedet været så opreklameret. Men der kom kun et par hundrede. Blandt dem var otte ministre og en flok nazister, der råbte ’Fucking perker’.

Hizb Ut-Tahrir er et muslimsk politisk parti, der er virksom i en række lande. Deres mål er at omdanne enhver nation til et kalifat baseret på koranen. De er imod USA’s og NATO’s imperialistiske krige i Mellemøsten og Asien. Og det er en pligt for muslimer at føre krig mod besættere, erklærer de.

Netop det har ophidset den danske krigsforbryderregering, som har ført en ulovlig krig i Afghanistan siden 2001 og en anden ulovlig krig i Irak.

At gå til væbnet modstand mod en besættelsesmagt er imidlertid en grundlæggende ret ifølge international lov. Det betyder også ret til at dræbe besættelsessoldater. Under den tyske besættelse af Danmark stempledes modstandsfolk som terrorister af danske håndlangere for Nazityskland. Men efter 2. verdenskrig fastslog FN så den principielle ret til modstand, så der ikke er nogen tvivl om det.

Hizb Ut-Tahrir har ikke bare en demokratisk ret til at udtrykke deres standpunkt og gøre det offentligt. Deres syn er også legitimt ifølge international ret.

Når der skulle demonstreres mod kalifat-tilhængerne i Hizb Ut-Tahrir, var et andet formål at miskreditere den konsekvente krigsmodstand, der også anerkender afghanernes ret til væbnet modstand mod USA og NATO-tropperne.

Den betændte karakter af regeringsdemoen viste sig også, da ministre fra en regering, der bryster sig af at være globale forsvarere af ytringsfrihed, lagde pres på Det Kongelige Bibliotek for at aflyse mødet. Eller da en formand for en veteranforening forlangte tilhængere af Hizb Ut-Tahrir spærret inde. Selv aktive nazister fik lov til at udfolde sig under demoen.

At højrefløjen samles for at slå politisk plat på antimuslimsk hetz, kan ikke komme bag på nogen. Det har VKO gjort hele vejen igennem. At erklærede socialister, venstrefløjsfolk og medlemmer af Enhedslisten slutter sig til den reaktionære fløj i en fælles protest, er mere overraskende. Selv om det ikke er første gang.

Blandt demonstrationsarrangørerne var Jaleh Tavakoli. Hun er valgt som borgerrepræsentant for Enhedslisten, men er nu udtrådt af partiet. Som leder af en såkaldt ’Frit Iran’-komité søger hun at splitte krigsmodstanden.

“Halvdelen af regeringen er her nærmest,” sagde krigsminister Gitte Lillelund Bech (V). Men på trods af denne oplagte mulighed for det fremmødte politi undlod man at anholde denne gruppe krigsforbrydere.

Se videoen herNetavisen 5. februar 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne