Tunesien: Det politiske politi har anholdt Hamma Hammami, talsmand for Tunesiens kommunistiske Arbejderparti (PCOT)

Hamma Hammami blev anholdt af det politiske politi, der ransagede hans hjem i morges. Anholdelsen skal ses i sammenhæng med Ben Alis trusler i hans seneste tale. Faktisk blev hans tale efterfulgt af en bølge af anholdelser i forskellige regioner af landet, anholdelser af fagforeningsfolk, politiske aktivister og unge, herunder medlemmer og sympatisører af PCOT.

Hamma Hammami

Anholdelsen kommer dagen efter et opråb fra PCOT til det tunesiske folk og dets demokratiske kræfter, om at forene deres kræfter omkring et fælles alternativ til det despotiske regime og kræve Ben Ali’s afgang, en opløsning af marionet-institutionerne for det nuværende regime, og etablere en provinsiel national regering, med et ansvar for at organisere frie og gennemsigtige valg.

Disse valg vil gøre det muligt at etablere en grundlovgivende forsamling valg med ansvaret for udarbejdelsen af en ny forfatning, som kan danne grundlaget for en ægte demokratisk Republik, begynde folkets suverænitet og sikre respekten for menneskerettighederne, ligestilling og værdighed. Begynde en en ny økonomisk og social politik, en national og folkelig politik. Det vil sikre vort folk’s børn arbejde og de nødvendige ressourcer til en anstændig tilværelse, og sætte en stopper for korruptionen, vilkårligheden og regionale uligheder.

Tunesiens kommunistiske Arbejderparti kræver øjeblikkelig løsladelse af deres ledere Hamma Hammami og Ammar Amrussia, dets medlemmer og alle tilbageholdte. Og vil holde myndighederne ansvarlige for eventuelle angreb og skade på disse.
Disse anholdelser vil ikke afskrække vores parti fra at påtage sig sit ansvar for vores folk i deres kamp mod diktaturet.
Til slut gentager Tunesiens Kommunistiske Arbejderparti sin opfordring til at gå sammen om at vælte Ben Ali og etablere et demokratisk styre til tjeneste for folket.

Tunesiens Kommunistiske Arbejderparti
Tunis, 12 januar, 2011

Baggrund om Hamma Hammami og den politiske undertrykkelse under Ben Ali-diktaturet i Tunesien

Løslad Hamma Hammami og hans kammerater!
Løslad alle politiske fanger i Tunesien!

Støttesider for den politiske fange Hamma Hammami indtil hans løsladelse i 2002

Hamma Hammami: “Jeg vil lade min stemme høre”
Interview 2000

Netavisen 13. januar 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne