APK: Fortsæt protesterne mod VKO til de falder

VKO-regeringen bebudede ved folketingets åbning en række nye skridt i deres sociale borgerkrig, mens danske besættelsessoldater fører krig  i Afghanistan, fra den 19. oktober på tiende år. Nu skal ’ghettoerne’ bulldozes, hjemmeboendes SU fjernes, førtidspensionisterne have frataget deres pension og sendes i arbejde og skoleleverne have flere læretimer.

Det følger oven på forårets frontalangreb på de arbejdsløse, fagbevægelsen og hele den offentlige sektor med den såkaldte genopretningspakke og en massiv fyringsbølge i det offentlige, som har udløst massive protester. Det fortsatte ved åbningen af folketinget: 40.000 unge var på dupperne i demonstrationer, gymnasiebesættelser og andre aktiviteter for fem temmelig defensive, men grundlæggende krav: Drop forringelser af SU’en; Drop nedskæringer i uddannelse; Praktikpladser nu; Nej til ungdomsarbejdsløshed og Uddannelse til alle.

– VKO og Lars Løkke trykkede den af på alle de fordomme, de hele tiden har ført i marken. At indvandrere er lig med problemer, at uddannelsessøgende pjatter tiden væk på cafeer, at førtidspensionister er snyltere og skoleelever er dovne, siger Troels Riis Larsen, talsmand for APK.

– Vi er blevet et land, som regeres efter bekvemme overklassefordomme, der tjener som undskyldning for at banke levevilkårene for det store flertal mange årtier baglæns. Det er EU’s nyliberale dessiner, der tages i brug, og Danmark har med VKO, Anders Fogh og Lars Løkke placeret sig i de imperialistiske kriges frontlinje.

Danmark spiller på internationalt plan fortsat en usædvanlig negativ rolle, konstaterer APKs talsmand:
– Danmark er gået forrest i al fald i Nordeuropa for at give den yderste højrefløj afgørende politisk indflydelse. Pia Kjærsgaard har været der længe før Geert Wilders i Holland. Og man skal ikke tage fejl: Bag denne parlamentariske højrefløj gemmer hele det gamle og  nye racistiske, fascistiske og nazistiske højre sig.

Regeringen er nu i alvorlige vanskeligheder med sagen om overbetalingen af privathospitalerne og dens forsøg på at dække over den, som omfatter usande oplysninger til folketinget, tilbageholdelse af materiale for rigsrevisionen og forsøg på at slette dokumenter omkring en hemmeligholdt ministeriel rapport, der viser en overbetaling af privathospitaler på op til 35 pct. Ifølge eksperter betyder det at mindst en halv milliard offentlige kroner er blevet tyvstjålet til privat profit.

Sagen er særlig prekær, fordi det er statsministeren selv, der som tidligere sundhedsminister var den politiske bannerfører for privatiseringen, Hans udenrigsminister Lene Espersen er samtidig blevet grebet i at vildlede folketinget.

– Man kan ikke sige, at det er lykkedes statsministeren at komme igennem med sin nedskæringsdagsorden og fupbudskabet om, at det værste af den økonomiske krise er overstået, siger Troels Riis Larsen:
– Det er druknet i mediestormen, men det passer måske ikke Løkke og Co.  så dårligt igen. For det er rådne og upopulære sager, de er i gang med, og VKO ønsker ikke det store fokus her. APK støtter selvfølgelig kravet om en ’uvildig undersøgelse’ af regeringens rævestreger, løgne og manipulation, men vi opfordrer først og fremmest til at holde fokus på nedskæringerne og privatiseringerne og den nyere Danmarkshistories længste krig med Danmark som besætter af et fjernt land.

– På trods af regeringens intimidering af al modstand og undertrykkelse af kritik vokser den folkelige modstand, fordi et flertal af danskerne nu indser, at VKO har ført landet på katastrofekurs. En forstærket massekamp kan fælde Løkke, Espersen og Kjærsgaard og tvinge dem væk.

Netavisen 8. oktober 2010