Stadig massivt flertal mod atomkraft

Kommunistisk Politik 18, 2010

Hvad dækker en overskrift som ’Færre siger blankt nej til atomkraft’ egentlig over? Det er en omtale af den seneste meningsmåling om danskernes holdning til atomkraft, lavet af Megafon for Politiken. Den viser, at et klart flertal på 54 % er afgjorte modstandere af atomkraft, mens kun 21 pct. er tilhængere – altså 2 ½ modstander pr. tilhænger.

Hvordan det kan blive til at ’mange flere danskere er kommet i tvivl i spørgsmålet for eller imod atomkraft’ står hen i det dunkle. Det er udgiverens, journalistens og atomlobbyens lille hemmelighed.

For der køres en massiv kampagne for at få danskerne til at ændre holdning til atomkraft, selvom Danmark officielt satser på vedvarende energi. EU vil udbygge atomkraften, og et nej eller en beslutning om at udfase den efter folkeligt pres holder ikke nødvendigvis.

Angela Merkel og de tyske regeringspartier er blevet enige om at forlænge udfasningen af a-kraft-værkerne med 12 år på trods af tidligere beslutninger. Dermed omstødes beslutningen om at lukke det sidste tyske a-kraft-værk i 2025. Og den svenske regering vil give mulighed for at opstarte 10 nye atomreaktorer, hvis den fortsat er ved magten efter valget. I Finland, Polen og England udbygges også a-kraften.

Men alligevel er der et massivt flertal i Danmark imod det. Når den omtalte avisartikel hævder, at flere er kommet i tvivl om a-kraften, er det ren manipulation. I forbindelse med klimatopmødet i december 2009 fik Berlingske Tidende Gallup til at lave en meningsmåling om holdningen til atomkraft.

Ritzau sendte en glad nyhed rundt under den begejstrede overskrift ’Flertal herhjemme går nu ind for atomkraft’:

” Årtiers massiv folkelig modstand mod kernekraft er forsvundet. Et flertal accepterer nu a-kraft som et middel mod global opvarmning. På bare et år er danskerne vendt på en tallerken, når det drejer sig om synet på atomkraft.  Står det til et flertal blandt danskerne må verdens ledere gerne bruge kernekraft til at nedbringe CO2-udslippet, når de i de kommende dage mødes i København.
Det viser en undersøgelse, Gallup har lavet for Berlingske Tidende.54 procent er helt eller overvejende positive over for at bruge kernekraft i kampen mod klimaforandringerne”.

I dag er 54 pct. imod – og færre siger blankt nej!

Se også
Østersøen: Atomernes hav

Netavisen 17. september 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne