Feriekonto bugner: 82 mio. mangler ejere

82 millioner kroner. Så mange feriepenge mangler danskerne stadig at hente hos FerieKonto, her kort før fristen udløber den 30. september. Men det er ikke fordi folk har for mange penge.

Pengekisten hos Feriekonto er godt stoppet. Lige nu ligger der 82 uafhentede millioner kroner og venter på sine ejermænd. Pengene tilhører danskere, der har arbejdet i 2008, og som endnu ikke har hævet dem.
Efter 30. september smækker Feriekonto kassen i, og så fanger bordet. Pengene ryger lige på kontoen hos Arbejdsmarkedets Feriefond.

“Vi har lige nu 82 millioner kroner stående, der ikke er udbetalt. Folk skal søreme sørge for at få sendt deres feriekontobeviser ind til Feriekonto nu,” siger kontorchef i Pensionsstyrelsen og chef for Feriekontoret Søren Balslev til Nyhedsbureauet Newspaq.
De 82 millioner kroner er endnu flere end sidste år, hvor Feriekonto overførte 58 uafhentede millioner kroner til feriefonden.

Den særlige Arbejdsmarkedets Feriefond skal bruge pengene til ‘ferieformål til lønmodtagere, herunder særligt gennem støtte til institutioner eller organisationer, der tilvejebringer feriemuligheder for lønmodtagere.’
I praksis går pengene først og fremmest til støtte af museer og organisationer, der hjælper svage grupper med ferie.

Søren Balslev forklarer til Newspaq, at en stor pulje af de uafhentede feriepenge tilhører arbejdsløse, som ikke vil hæve dem. De skal nemlig modregne de optjente feriepenge i dagpenge eller kontanthjælp, og derfor vil det ofte ikke kunne betale sig at hæve feriepengene.

FerieKonto udbetaler automatisk alle beløb op til 1.500 kroner, som ikke bliver hentet inden 30. september.

Netavisen 9. september 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne