Et stort menneske, en klassekæmper er død

Mindeord
Af Henning Paaske Jensen

Poul Erik Pedersen, Esbjerg - "Polle" fra RiBus”Polle”, Poul Erik Pedersen, Esbjerg, tidligere Ribus-chauffør, er død 70 år gammel, og med ham et stort menneske og en klassekæmper gået bort. Men erindringen om den seje og ligefremme vestjyde kan ikke viskes ud.

Rigtig mange lærte først Polle at kende under Ribus-strejken for 15 år siden, som udviklede sig til en af de allervigtigste arbejdskampe i Danmark. Vel nok den allervigtigste med udgangspunkt i en enkelt arbejdsplads efter 2. verdenskrig.

Efter murens fald lugtede borgerskabet blod og iværksatte sin nyliberale privatiseringsbølge, og   Ribus-kampen  startede som en  kamp for ordnede arbejdsforhold imod udliciteringens følger med forringelse af løn og arbejdsforhold. Den udviklede sig til hele den danske arbejderklasses kamp imod udlicitering og privatisering. 

Polle havde en rolle af stor betydning under den lange, flotte arbejdskamp. Som en solidarisk  klippe, der ikke gjorde så meget væsen ud af sig selv, men var med til at fastholde og udvikle solidariteten imod Ribus, der blev borgerskabets eksponent for privatiseringsvanviddet – koste hvad det ville.

Tilbage står omridset af et fint og solidarisk menneske, besjælet af sejhed og varme, et ligefremt menneske overfor alle, en klassekæmper af den helt rigtige slags, som vakte respekt og inspirerede andre.

Æret være Polles minde

Netavisen 23. juni 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne