Tvangsudvist kurder sporløst forsvundet i Syrien                                                                                                                                                                       

Pressemeddelelse   
PYD-Danmark                  

Sultestrejkende kurdere i telt foran ChristiansborgDe internationale interesser dominerer stadig frihedsbegreber og menneskerettigheder, selv i angiveligt demokratiske lande som Danmark. Det demokrati som mange lande praler af at have, er ofte iscenesat, forfalsket og lemlæstet, især når det gælder mennesker fra andre egne af verdenen.

Kurderne er fortsat ofre for europæisk lige-gyldighedspolitik, således at mange kurdere stadig tvangsudvises til en diktaturstat hvor overgreb på menneskerettigheder er hverdagspraksis; dette er ingen hemmelighed, heller ikke hos toppolitikere, der ikke står tilbage for at erklære andre lande for værende en trussel for verdenssamfundet, udhulet for humanisme og demokrati – og af samme grund er de fleste NATO lande klar til at gå i krig, men ikke desto mindre sender man politiske flygtninge tilbage til nøjagtigt de samme lande, til en fuldstændigt ukendt skæbne i hænderne på tyranner.

Flere lande har indgået hemmelige aftaler med den syriske stat om tvangsdeportationer, hvor afviste kurdiske asylansøgere udleveres til en tyrannisk og chauvinistisk stat der er placeret på toppen af de meste diktatoriske stater på verdensplan.

Den 15. november 2010 kl. 7.00 har de danske myndigheder således tvangsudvist den unge kurder Mohammed Abed Atto, der var tilbageholdt i mere end 20 dage inden hjemsendelse for at garantere gennemførelsen af udrejsen.  Atto, der blev nægtet politisk asyl og fik afslag er registreret som udlænding i sit eget hjemland, har ingen menneskelige basale rettigheder og er frataget sit syriske statsborgerskab.

Igennem en sikker kilde har vi fået oplyst, at Atto blev anholdt øjeblikkeligt efter sin ankomst til Damaskus lufthavn og var tilbageholdt i tre dage, hvorefter han blev flyttet til det såkaldte ”Politiske Sikkerheds Direktorat”, et ukendt sted i Syrien.

Familiemedlemmer har forgæves prøvet på at komme i kontakt med ham og er blevet mødt med afvisning og nægtet adgang til oplysninger om hvor de har fængslet Atto; hans nuværende fysiske, såvel som psykiske tilstand kan familien kun gætte på.

Som bekendt var den 28-årige Abed en af de tredive kurdere fra Syrien, der sultestrejkede i atten dage på Christiansborg Slotsplads i september måned for at stoppe tvangsudvisninger til Syrien

Vi opfordrer derfor de danske myndigheder til at tage ansvar for egne handlinger, og anerkende sine fejl i forbindelse med behandlingen af Attos og andre asylsager, samt at stoppe tvangsudvisninger til en ukendt skæbne i Syrien.

Mohammed Abed Attos udvisning skete efter stærk protet og midlertidig udsættelse – se
Udvisning af kurdiske Abbed Mohamad Atto til Syrien sat i bero

Se KPnetTVs dækning af sultestrejken her

Netavisen 22. november 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne