8. marts 100 år: Demo i København

LO-Storkøbenhavn har med tilslutning fra en lang række faglige og politiske organisationer indkaldt til 8. marts demonstration under parolen ” Lige løn, Lige ret og Lige vilkår – hvad venter vi på?”.

Det er samtidig en markering af 100-året for kvindernes internationale kampdag, der blev besluttet i København i 1910. Demonstrationen starter kl. 16 fra Folkets Hus i Rømersgade, hvor aktionsdagen for første gang afholdtes 8. marts i Danmark, og går til Enghave Plads.

– Selv om det er 100 år siden, er der stadigvæk brug for, at fagbevægelsens kvinder går i spidsen for kampen for kvindernes rettigheder, men kampen kan kun vindes, hvis den samlede fagbevægelse – altså også mændene! – er med. Kampen for lige løn og lige rettigheder er en uadskillelig del af den samlede fagbevægelses kamp for lige vilkår – en kamp, der bliver stadigt mere nødvendig på baggrund af den udhulning af faglige og sociale rettigheder, der finder sted i disse år, udtaler arrangørerne.
Der vil være en række faglige talere og politiske talere fra S, SF og Enhedslisten.

En række faglige ungdomsorganisationer arrangerer endvidere et kulturarrangement om aftenen på spillestedet Vega på Vesterbro i København. Det starter klokken 19.

Netavisen 26. februar 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne