Klima-talskvinder løsladt

De to politisk fængslede talspersoner for Climate Justice Action , Tannie Nybroe og Stine Gry Jonassen er blevet løsladt i dag tirsdag den 22. december, fortæller CJA i deres pressemeddelelse.

De har været fængslet siden politiet anholdt dem ved demonstrationen onsdag den 16. december.

Stine “Det er virkelig dejligt at være ude igen. Vi føler klart, at det har været et forsøg på at lukke munden på CJA og andre kritiske røster i forbindelse med klimatopmødet.”

Stine og Tannie har været på samme gang som omkring 16 andre klimapolitiske fanger. CJA regner nu med at de andre klima politiske fanger også løslades.

“Det her viser virkeligt at det har været et brud på almindelige
demokratiske principper, at folk er blevet tilbageholdt på denne her
måde,” afslutter Stine

Tannie Nybroe og Stine Gry Jonassen blev arresteret under Reclaim Power aktionen endog efter at de havde opgivet at trænge ind på området omkring Bella Centeret og var ved at gå over til at holde et folkemøde “Peoples Assembly” udenfor området, for her at fremføre den folkelige klimabevægelseskrav. Rene politiske fængslinger som var forberedt gennem overvågning og telfonaflytning. Bl.a. af samtaler med journalister.

Arrestationerne af de to talskvinder fulgte efter arrestationen af Climate Justice Actions tyske talsmand Tadzio Müller. Han blev anholdt af tre civile politifolk i forbindelse med et pressemøde, CJA havde indkaldt i Bellacentret om tirsdagen, dagen før den store Reclaim Power-aktion, der var et højdepunkt i klimabevægelsens aktioner under COP15.

Tadzio Müller blev løsladt i lørdag den 19.december. Men det betyder ikke at politiet har opgivet senere at køre straffesag mod Tadzio Müller. Han blev anholdt for planlægning af vold mod politiet i forbindelse med foreberedelsen af Reclaimpower aktionen onsdag den 16. december 09.

Det er tankevækkende at CJA netop har gjort alt ud af at forberede en ikke voldelig civil ulydighedsaktion og hele vejen igennem har været åben om forberedelsen af ders aktiviteter og krav. Krav og ulydighedsaktioner som skal spærres inde og forsøges gøre tavs.

De varetægtfængslede fortæller oså at de sad i fængslet på samme gang som de fire varetægtsfængslede Greenpeaceaktivister, der trængte ind på Christiansborg Slot under kongehusets gallamiddag for statsoverhovederne torsdag den 17. december. Deres forbrydelse er at de stille og roligt udstillede topmødedeltagerne med banneret “Politicians talk – Leaders ACT”

De har kæret deres fængsling til landsretten og venter stadig på svar.

Netavisen 22. december 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne