Demokratiet sat ud af funktion under klimatopmødet

Af Climate Justice Action

Lige nu er politiet i gang med at anholde den demonstration, som var starten på aktionen mod Københavns havn ”Hit the production”. Politiet har uden nogen anledning indhegnet demonstrationen og anholdt deltagerne.

Stine Gry Jonassen fra Climate Justice Action udtaler: ”Det er en fuldstændig absurd situation vi står i. Politiet kan uden videre såkaldt administrativt tilbageholde demonstranter og på den måde sætte demokratiet ud af funktion, ved at underminere nogle af de mest basale demokratiske rettigheder, nemlig retten til at protestere”.

Det er et grundlæggende retsprincip at der skal være proportionalitet mellem politiets magtmidler og den kriminalitet der skal stoppes. Dette princip står i stærk kontrast til de beføjelser politiet har fået igennem lømmelparken.

Stine Gry Jonassen fortsætter: ”Det er fuldstændig ude af proportioner at politiet straffer en hel demonstration, for at undgå noget der evt. kunne ske i fremtiden. Så kunne de jo lige så godt forbyde folk at demonstrere i det hele taget. Man kriminaliserer fuldstændig den aktive modstand mod klimaforandringer og jeg opfordrer stærkt politiet til at stoppe denne adfærd og jeg håber de vil opføre sig anderledes på onsdag til Reclaim Power aktionen”.

Climate Justice Action arrangerer den civileulydighedsaktion der skal ende i et stort folkemøde på FN området ved Bellacenteret på onsdag den 16 december.

Netavisen 13. december 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne