7-10-12-14 børn – forældre i København siger stop!

Ved FKO, Københavns forældreorganisation
12. november 2009

7-10-12-14 børn til 3 ansatte er udviklingen i de københavnske vuggestuer gennem de sidste årtier. De seneste besparelser gør kun udviklingen endnu værre, lyder meldingen fra Københavns Forældreorganisation.

– Som forældre til børn i københavnske daginstitutioner mener vi for længst, at smertegrænsen er nået, men hvor trækker vores
kommunalpolitikere grænsen? Vi er glade for politikernes løfter om børneplan, som kom frem på KFOs valgmøde tirsdag aften, men find pengene nu og vis, at I har børnepolitiske visioner, siger Nina Reffstrup, bestyrelsesmedlem i KFO – Københavns Forældreorganisation.

Ifølge KFO vil politikernes seneste besparelser betyde fyringer med store konsekvenser til følge. Forskningen taler sit tydelige sprog; det går ud over børnenes sproglige, sociale og motoriske udvikling, hvis der ikke er hænder nok. Gode daginstitutioner er en god og langsigtet samfundsinvestering.

– Der er desværre ikke umiddelbart tegn på, at et flertal i folketinget, vil prioritere børne- og ungeområdet økonomisk eller for den sags skyld tillade kommunerne at hæve skatten i takt med udgiftsbehovet. Vi finder det absolut hverken rimeligt eller fornuftigt, at udgifterne til flere børn skal finansieres af børnene. Vores opfordring til kommunalpolitikerne i København skal lyde: Gå forreste i kampen for normeringer og støt forældrene i kravet om nationale minimumsnormeringer, som kan støtte børns trivsel og udvikling, slutter Nina Reffstrup.

Københavns Forældreorganisation opfordrer til aktivitetsdag fredag mod besparelserne i København. KFO vil gerne sende politikerne på weekend med beskeden om, at de skal huske børnene, når de trækker i det kommunalpolitiske arbejdstøj efter valget.

Netavisen 12. november 2009