Sidste nyt  fra Afghanistan-fronten Danmark opgiver ’kamp for demokrati’

Anden valgrunde aflyst:  Svindelpræsidenten valgt af USA og indsat af FN Demokrati alligevel ikke så vigtigt, siger den danske regering

Kommunistisk Politik 22, 2009

Det såkaldt internationale samfund med USA i spidsen – en alternativ betegnelse for den imperialistiske verden – er blevet enig med sig selv om at aflyse den ellers proklamerede anden runde i svindelvalget i Afghanistan den 7. november.

Fup-præsidenten Hamid Karzai er erklæret som valgets vinder, genindsat som præsident og personligt lykønsket med fremskridtene af FNs generalsekretær Ban Ki-moon og hilst af Obama, EU og den danske regering – hans sponsorer gennem de første otte krigs- og besættelsesår..

Tillykke, Karzai – gamle svindler!

Satire af Carlos LatuffFupfarcen fik en foreløbig ende, da Karzais modkandidat Abdullah Abdullah trak sig fra anden runde. Det forventes, at han som præmie inden længe dukker op på en indbringende ministerpost i Karzais regering.
I sin tiltrædelsestale  lovede fuppræsidenten at bekæmpe korruption.

Den egentlige årsag til USA’s aflysning af valget – der ellers efter to måneders diskussion fik et valgresultatet, der udløste en anden runde, fordi svindelpræsidenten ikke fik halvdelen af de afgivne stemmer – er frygten for Talebans øgede styrke.

Taleban havde opfordret til boykot af første omgang af valget – og et flertal af afghanerne fulgte opfordringen og underkendte dermed demokrati-farcen, som udviklede sig stadig mere grotesk:

Da ’det demokratiske image’ blev afsløret for hele verden som  bedrag, forsøgte man at redde stumperne med meddelelsen om en anden runde.
Men taleban indledte kampagne for at forstyrre anden runde af det afghanske svindelvalg. Det angreb FN-tilholdssteder i Kabul. FN har spillet en hovedrolle i organiseringen af fupvalget – og har sanktioneret den ulovlige besættelse af Afghanistan.

6 udenlandske FN-folk blev dræbt den lejlighed – og den afghanske modstand er stærk nok til at ramme stærkt befæstede steder i besættelsesmagtens centrum.

Det førte til en ændring af planer og propaganda – og kåring af Karzai som ægte valgvinder og legitim præsident.

”Demokrati” udskudt – på ubestemt tid

Nu meddeleler den danske regering, at dens store kamp for demokrati, ytringsfrihed o.s.v. i Afghanistan er udsat opå ubestemt tid. Nu gælder andre prioriteringer. Dansk Folkeparti og Socaildemokratiet er enige, ogu Radikale og SF er med.

 Nu handler det om at sikre, at Afghanistan ikke falder tilbage i Talebans hænder – og så må de flotte målsætninger om demokrati komme i anden række, understreger udenrigsminister Per Stig Møller overfor Politiken:

”Lige nu står vi i en situation, hvor vi ikke kan risikere at tabe kampen hverken i Afghanistan eller Pakistan. Sker det, så vågner verden først op til et sikkerhedsproblem. Derfor skal fokus lige nu være på at sætte massivt ind mod Taleban og al-Qaeda”, siger udenrigsministeren., der fortsætter:
”Karzai har et stort troværdighedsproblem, for han har ikke fået afghanerne til at tro på demokratiet. Men lige nu er det sikkerhedssituationen i landet, vi skal have styr på.”

Nogen kunne mene, at det er Per Stig Møller, NATO-boss Fogh Rasmussen, præsident Obama, FN-chef Ban Ki-Moon og de øvrige besættelsesherrer, der har et troværdighedsproblem. Marionetten Karzai spræller på kommando.

’Krig mod terror’ er nu det tilbageblevne ’argument’ for krigen og besættelsen. Det samme som for otte år siden, efter 11. september. Det klinger hult. Også når det suppleres med Dansk Folkepartis tilføjelse om, at det er nødvendigt at føre krig i Afghanistan, Irak o.s.v. for at forhindre muslimerne i at erobre verden.

Involveret i narkohandel

Den afghanske minister for narkobekæmpelse siger, at fremmede styrker tjener penge på narkotikahandel i Afghanistan. General Khodaidad Khodaidad siger, at hovedparten af narko’en er lagret i  to provinser, der kontrolleres af tropper fra USA, UK og Canada. Det er også der, hvor de danske tropper befinder sig.  Generalen tilføjede, at NATO-styrkerne beskatter opiumsdyrkningen i områder, der er under ders kontrol.

Ifølge New York Times er den afghanske præsidents bror Ahmad Wali Karzai involveret i opiumhandel – og samtidig CIA-agent

Afghanistan er verdens største opiumsproducent. Narkoproduktionen er øget dramatisk siden den amerikansk ledte invasion for otte år siden.

Trætte af svindelen

Den danske statsminister Løkke Rsmussen meddeler, at
”Nu skal det internationale samfund formulere sine forvetninger til Karzai. Der er brug for, at han rækker ud i alle regioner og leverer stabilitet”.

Men Karzai vil heller ikke i de næste otte år levere demokrati, stabilitet eller blive noget andet end en godt beskyttet bykonge i Kabul. Det er afsløret svindel – og har været det fra starten. Nu trækkes bagmændene og dukkeholderne med ned.

Det valg, der skulle overbevise verden om, at der skete ’demokratiske fremskridt’ i Afghanistan og at der var opbakning til besættelsesmagterne og deres indsatte pærsident, er endt ikke bare som en svindlerfarce, men som en politisk katastrofe for krigskoalitionen.

I alle krigsførende lande er et flertal af befolkningerne mod krigen og vil have besættelsestropperne hjem fra Afghanistan.

Netavisen 4. november 2009