Fodnoter til Obamas krige

Kommunistisk Politik 21, 2009/kpnet

Anden valgrunde i Afghanistan

En dukke af Obama afbrændes i Kabul 25. oktoberTaleban har indledt kampagne for at forstyrre anden runde af det afghanske svindelvalg med et angreb på FN-tilholdssteder Kabul. 6 udenlandske FN-folk meldes dræbt. FN spiller en hovedrolle i organiseringen af valget – og har sanktioneret den ulovlige besættelse af Afghanistan.

Den 25. oktober brændte rasende studenter Obamas billede af foran parlament i Kabul, mens de råbte ‘Død over Amerika’ og protesterede mod NATO’s drab på civile. Protesten blev udløst af rapporter om at amerikanske tropper bevidst havde afbrændt koranen.

UK: Første demo i mange år mod Afghanistan-krigen

Mange soldater og pårørende deltog den 24. oktober i den første demonstration mod Afghanistan-krigen siden dens begyndelse i 2001 i London, arrangeret af Stop the War-koalitionen. 5000 deltog ifølge politiet, 10.000 ifølge arrangørerne.

84 pct. af briterne mener, at USA, UK og NATO taber krigen i Afghanistan. 62 pct. vil have de britiske tropper trukket ud øjeblikkeligt eller senest i løbet af et år, mens 29 prct. mener, de skal blive ‘så længe den afghanske regering vil have dem der’.

USA træner terrorister mod Iran

Iran har beskyldt USA og UK for at stå bag terrorangrebet, der dræbte 15 højtstående medlemmer af Revolutionsgarden i provinsen Sistan-Baluchestan, der grænser op til Pakistan og Afghanistan.

Ifølge den amerikanske veteranjournalist Seymour Hersh træner USA terreorgrupper som Jundalah og MEK (Mujahedin-e-Khalq) til at anrette attentater, der vil skabe kaos og fremkalde en aggressiv reaktion fra den iranske ledelse, der kan tjene som påskud for amerikansk militærangreb.

Flertallet i Sistan-Baluchistan er sunnimuslimmer, som er i mindretal i det shi’itisk ledte Iran. Jundallah, som  erklærer at stå bag attentatet, hævder den bekæmper politisk og religiøs undertrykkelse af sunni’erne.

Irak: Bombeangreb øger Malikis vanskeligheder

Bilbomberne i Baghdad den 26. oktober dræbte 147, heraf en del af Baghdads bystyre, samt 35 ansatte i justitsministeriet. Over 700 blev såret.

Den amerikansk indsatte og pro-iranske præsident Maliki har gjort ‘sikkerhed’ til sin mærkesag op efter den amerikanske tilbagetrækning fra bypatruljering og op til det kommende præsidentvalg.

Attentatet demonstrerer den manglende sikkerhed, og at den irakiske modstand stadig er i stand til at rette ødelæggende angreb på både besættelsesmagten og lakajregimet.

Sudan på sigtekornet

Hillary Clinton har offentliggjort Obama-administrationens nye politik over for Sudan, der angiveligt skal forhindre landet i at blive en sikker havn for internationale terrorgrupper. Fra nu af vil den amerikanske administration konsekvent tale om ’folkemordet i Darfur’, der angiveligt skal foregå.

Hvilke konkrete skridt USA har i sinde at tage er ikke afsløret.

I en tale i Ghana i juni beskrev Obama  Sudan som en ‘global sikkerhedsrisiko’. Dermed følger Obama-administrationen den israelske lobbys taktstok.  Der finder ikke noget ‘folkemord’ sted i Darfur.

Stemmer mod Goldstonerapporten

Den 16. oktober vedtog FNs menneskerettighedsråd Goldstone-rapporten, der primært anklager Israel forkrigsforbrydelser under Gaza-krigen. 25 af de 47 lande stemte for, mens USA og fem EU-lande stemte imod, at Israel drages til ansvar for dets forbrydelser.  

Ikke et eneste EU-land stemte for rapporten – heller ikke den ’rød-grønne’ norske regering (=S/SF). Alle, der stemte imod, eller undlod at stemme, er og gør sig til medskyldige i Israels forbrydelser.

Netavisen 28. oktober 2009